Ribéry nyerni akar az utolsó világbajnokságán

Saját bevallása szerint Brazíliában szerepel utoljára vb-n a francia labdarúgó-válogatott és a Bayern sztárja.

Deák
2014. 05. 21. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciák támadójátékának 31 éves kulcsembere a 2018-as oroszországi világbajnokságon már nem szándékozik részt venni, azt ugyanakkor nem jelentette be, hogy a brazíliai torna után visszavonulna a válogatottságtól, így a 2016-os, számára hazai rendezésű kontinensviadalon még számolhat vele a szövetségi kapitány.

Az elmúlt években a Bayern Münchennel sikert sikerre halmozó Ribéry – Bajnokok Ligáját, német bajnokságot és kupát nyert – a harmadik vb-jére készül. Németországban, 2006-ban – amikor berobbant a nemzetközi élmezőnybe – döntőt játszott, csapata büntetőkkel maradt alul az olasz válogatottal szemben. Négy évvel később viszont, a Dél-afrikai Köztársaságban nem sikerült maradandót alkotnia társaival, legalábbis a pályán. A francia válogatott csoportutolsóként gyorsan búcsúzott, de az érte szurkolók amiatt is szégyenkezhettek, hogy a játékosok a jó futball helyett sztrájkkal irányították magukra a figyelmet.

Ribéry mostanáig 81 alkalommal szerepelt, és 16 gólt szerzett a nemzeti csapatban, amely a héten a clairefontaine-i edzőközpontba jön össze. A 27 fős kerethez a szombati BL-döntő után a Real Madrid két játékosa, Karim Benzema és Raphael Varane csatlakozik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.