Robbant az orosz jobb horog a libanoni állán

Alekszandr Povetkin a volt világbajnoki kihívó Manuel Charr brutális kiütésével tért vissza veresége után.

Deák
2014. 05. 31. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vlagyimir Klicskótól elszenvedett tavaly októberi veresége óta először lépett ringbe a korábbi világbajnok orosz Alekszandr Povetkin, ellenfele a Németországban élő, libanoni származású, bejrúti születésű Manuel Charr volt, aki profi pályafutása korábbi egyetlen fiaskóját a másik Klicskótól, Vitalijtól szenvedte el másfél éve. Povetkint a szakértők kiváló, de kissé halvérű bokszolónak tartják, Charrt pedig jól menedzselt, nagyszájú „paprikajancsinak”, persze nehézsúlyban egyetlen pofon zárójelbe tehet minden okoskodást.

A moszkvai Luzsnyiki Sportcsarnokban rendezett találkozón (amelynek ringszpíkere a világhírű Michael Buffer volt) viszont bejött az előzetes várakozás. Povetkin testen és fejen is megkínálta néhány kemény ütéssel a meglehetősen álmosan kezdő Charrt, majd a második menet elején keményen megfogta, de a libanoni a kötelekhez hátrálva harcba hívta az oroszt. A harmadik menetben is Povetkin volt az aktívabb, Charr leginkább a védekezésre fektette a hangsúlyt, míg Povetkin kombinációkkal sorozta őt. A negyedik menetben is megmaradt a Povetkin előny, bár Charr is próbálkozott pár támadással. Az ötödik etapban felélénkülni látszott a küzdelem, viszont a magasabb iram miatt úgy tűnt, hogy Povetkinnél kondicionális problémák jelentkezhetnek. A kisebb visszaesés ellenére is ő irányított, amit a hetedik menetben egyértelműsített is, egy kombináció végén egy brutális jobb horoggal padlóra küldte Charrt. A horog olyan pontosan betalált, hogy Massimo Barroveccio mérkőzésvezető számolás nélkül beszüntette a küzdelmet. Povetkin ezzel a kiütéses győzelemmel megszerezte a WBC szervezet nemzetközi bajnoki címét, míg Charr elszenvedte karrierje második vereségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.