Rosberg okozhatta a súlyos balesetet

A hatóságok vizsgálják, mi történt a német labdarúgó-válogatott és a Mercedes közös forgatásán.

2014. 05. 29. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz hatóságok vizsgálják, mi is történt egészen pontosan kedden San Martino in Passiriában, ezen a csendes kis dél-tiroli településen, ahol a német labdarúgó-válogatott készül a vb-re. A Nationalelf és a Mercedes promóciós jelleggel rendezett sajtóeseményt, s Nico Rosberg, valamint a német túrauató-bajnokság (DTM) német üdvöskéje, a 19 éves Pascal Wehrlein – akinek a hét végén a Hungaroringen kellene versenyeznie – egy-egy labdarúgóval ült autóba, hogy végigszáguldjanak egy zárt hegyi pályán. Rosberg haladt elöl Julian Draxlerrel, s Wehrlein szorosan a nyomában száguldott Benedikt Höwedesszel.

Amikor beértek a településre, Rosberg – egyelőre ismeretlen okból – fékezett, s hogy elkerülje az ütközést, Wehrlein kénytelen volt kitérni, így ütött el két embert. Egyikük, egy rendező kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, egy 63 éves német turistát viszont a hírek szerint súlyos koponyasérüléssel, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A La Gazzetta dello Sport azzal „vádolja” Rosberget, azért állt meg, mert autogramokat akart osztani!

A Bild honlapja exkluzív videót közöl a száguldásról, a balesetet azonban egy domb eltakarja.

A Mercedes szűkszavú közleménye arra szorítkozik, hogy „két személy váratlanul a lezárt pályaszakaszra tévedt”, ezért történt a baleset, s mielőbbi felépülést kívánnak a sérülteknek. Utóbbit írta a Twitteren Rosberg is, hozzátéve, hogy sokkolta az eset. Oliver Bierhoff, a német labdarúgó-válogatott menedzsere úgy nyilatkozott, hogy a futballistákat is

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.