Rosberg vs. Hamilton: beköszöntött a jégkorszak

„Rosbergé a dicsőség, Hamiltonnak maradt a düh. Egy biztos: a két barát között most ádáz viszály dúl.”

TK
2014. 05. 26. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország:

Bild: „Hamilton nem gratulált Rosbergnek. A csapattársak közti harc egyre ádázabbá válik. Már a szombati időmérő után sem beszéltek egymással egyetlen szót sem, s ugyanez volt a helyzet a díjátadásnál.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Rosberg és Hamilton nemcsak ugyanolyan autót vezet, hanem még ugyanabban az apartmanházban is lakik Monacóban. A hétvégén azonban olyan távolra kerültek egymástól, hogy viszonyuk lassan Ayrton Senna és Alain Prost, a korábbi McLaren-pilóták kapcsolatára emlékeztet.”

Frankfurter Rundschau: „Rosberg felbőszítette Hamiltont. A Mercedes pilótapárosa között véglegesen beköszöntött a jégkorszak, miután a német versenyző győzött Monacóban, ezzel megtörte a brit sikerszériáját, s visszavette a vezetést a vb-pontversenyben.\"

Die Welt: „A vb-győzelem esélye felemészti a barátságot.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: „Rosberg Monte-Carlo királya. A német győzött, de közte és Hamilton között beköszöntött a jégkorszak. Idegek harca a hercegségben. Rosberg legyőzte a dühös Hamiltont, és sokat meríthet mentálisan ebből a sikerből.”

Tuttosport: „Rosbergé a dicsőség, Hamiltonnak maradt a düh. Egy biztos: a két barát között most ádáz viszály dúl.”

Corriere dello Sport: „Rosberg Hamilton előtt, küzdelem megfeszített idegekkel. Rosberg a király, Hamilton a fúria. Monte-Carlóban Nico győzött, s átvette a vezetést az összetettben.”

Corriere della Sera: „Monte-Carlóban is a Mercedes volt fölényben, ahogy már megszoktuk, de a két barát közötti hangulat feszültté vált. Nico Rosberg a csatát megnyerte, de a háborút még nem.”

Nagy-Britannia:

Guardian: „Az idei szezon hátralévő része már csak Lewis Hamiltonról és Nico Rosbergról szól. Egyikük világbajnok lesz, de nem a közeljövőben.”

Telegraph: „Élesedik a viszály Hamilton és Rosberg között.”

Sun: „Lewis Hamilton dühös volt és lemaradt, miközben legnagyobb riválisa a győzelemig száguldott.”

Spanyolország:

El País: „Rosberg befűtött a Forma–1-nek. A német megszakította Hamilton sikersorozatát, s ismét vezet az összetettben.\" Sport: „Rosberg vezette az újabb Mercedes-show-t.”

Marca: „Vigyázz, Lewis! Hamilton másodikként ért célba úgy, hogy egy ideig csak az egyik szemére látott, s most dühös Rosbergre és a Mercedesre. A helyzet arra emlékeztet, amely 2007-ben a McLarennél kialakult.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.