Simeone elismeri: hiba volt játszatni Diego Costát

Óriási előnyt adott az Atlético a Realnak azzal, hogy már a 9. percben cserélt, aminek a hosszabbításban itta meg a levét a BL-döntőben.

2014. 05. 25. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én döntöttem úgy, így hát az én felelősségem, hogy Diego Costát szerepeltettem. Nyilvánvalóan hibáztam, hiszen hamar le kellett cserélnem őt. Sajnos nem volt olyan állapotban, mint egy nappal korábban. Egymás szemébe néztünk, s arra jutottunk, nem akarjuk emberhátrányban végigjátszani a meccset. Ezért cseréltem” – utalt az egész finálét meghatározó mozzanatra az Atlético mestere. Aki egyébként sportszerűen elismerte, ezen az estén jobb volt a Real Madrid.

„Be kell látnunk, a Real jobban játszott a második félidőben, nem tudtunk kijönni a saját térfelünkről. Az emberek azt mondják, a legfontosabb a győzelem, de az a támogatás, amit az emberektől kapunk, a futball teljesen más arcát mutatja meg. Azt mondtam a játékosoknak, hogy emeljék fel a fejüket és már a következő szezonra gondoljanak. A játéknak nyertesei és vesztesei is vannak, most rajtunk volt a sor, hogy kikapjunk, de mindent beleadtunk. A szurkolóink büszkék lehetnek a mögöttünk hagyott szezonra, semmi okuk sincs a bánatra. A következő idényben újra megpróbáljuk, újra borsot akarunk törni az ellenfeleink orra alá” – tekintett előre Simeone, s arról sem feledkezett meg, milyen fontos időszak előtt áll a spanyol futball:

„Most pihenhetünk, szünetet tartunk, a családunkkal töltjük az időt, megnézzük a világbajnokságot, majd izgatottan nekivágunk az új szezonnak” – tette hozzá az Atlético trénere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.