Simeone hosszú eltiltásra számíthat

„Találkozunk a játékoskijáróban” – a brit sajtó szerint az Atlético trénere így fenyegette meg a Real védőjét.

KG
2014. 05. 26. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blancók hátvédje Cristiano Ronaldo 120. percben értékesített tizenegyese után a félpályánál, jó 15 méterről odarúgott Simeonéhoz egy labdát, aki ezt dühből visszabombázta Varane felé – egészen jól céloz még mindig, a lenti videón jól látni –, majd beszaladt a pályára. Az argentin tréner megpróbált a francia védőhöz „férkőzni”, azonban többen közbeléptek, így tettlegességig nem fajult a dolog.

A Mirror tudósítása szerint miután a játékvezető felküldte Simeonét a lelátóra, az argentin tréner még visszafordult, s azt mondta Varane-nak, hogy a játékoskijáróban megvárja

„Mérges voltam és talán túlreagáltam a dolgot. Varane provokált engem azzal, hogy hozzám rúgta a labdát. Mi idősebbek nem szeretjük az ilyet” – ezt a találkozó után már maga Simeone mondta, aki egyébként az edzők között egyáltalán nem számít öregnek a maga 44 évével. „A reakciómmal én is hibáztam. Ő egy fiatal játékos, aki fényes jövő előtt áll” – tette hozzá.

Az Atlético Madrid csapatkapitánya, Gabi szerint győzni is tudni kell, de Varane nem ezt mutatta. „Fiatal még, de nem szabadott volna így viselkednie velünk. Ez egy csúnya gesztus volt” – fogalmazott a középpályás.

Az angol lapnál úgy tudják, hogy Simeone kirohanása miatt akár a teljes csoportkörre a lelátóra száműzheti őt az UEFA. Az Atlético spanyol bajnokként automatikusan a BL főtáblájára kerül, s egy hatmeccses eltiltással – amit a Mirror forrásai valószínűsítenek – mindegyik csoportmeccset edzője nélkül lesz kénytelen lejátszani.

A Bajnokok Ligája döntőjét egyébként a Real nyerte: a királyi gárda hosszabbítás után 4–1-re verte városi riválisát a Lisszabonban rendezett fináléban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.