Szeged: a hit és a szív diadala az EHF-trófea

A Szeged dicső, kupagyőztes elődeinél is nagyobb bravúrt vitt végbe Berlinben. Valódi hőstettet.

Ch. Gáll András
2014. 05. 19. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly nyáron szerződtetett, világbajnoki címmel is büszkélkedő spanyol tréner, Juan Carlos Pastor – 2005-ben hazája válogatottját vezette csúcsra a tunéziai vb-n – keze munkája a szezon közben még nem hozott áttörést, az idény legfontosabb két napján, ráadásul az edző 46. születésnapján viszont igen.

Az EHF-kupa berlini négyes döntőjében, a Final Fourban a Pick Szeged szombaton a házigazda Füchse Berlin együttesét gyűrte le 24-22-re, majd a vasárnapi aranycsatában a francia Montpellier-t 29-28-ra.

Az esélytelenebbnek ítélt magyarok mindkét meccset uralták, a Veszprémbe távozó kapus, Mikler Roland két búcsúfellépésén brillírozott, a 33 éves átlövő, Ilyés Ferenc újjászületett, a beállós Zubai Szabolcs középkori bajnokokat megszégyenítő párbajokat vívott, a behatárolt képességűnek ítélt Balogh Zsolt pedig éppenséggel nem ismert határokat.

Mint ahogyan jogos boldogságukban a szegediek se, klubjuk honlapján nyilatkozva vagy inkább lelkendezve vallottak érzéseikről az alábbiak szerint.

Nemcsak a fantasztikus kupagyőzelemre vagyok büszke, de arra is, hogy olyan szurkolótáborunk van, amelyik Berlinben is több száz fővel buzdította és egyértelműen hozzásegítette a sikerhez a csapatot. Ezúton is köszönöm nekik a támogatást. (Csányi Sándor tulajdonos)

Hihetetlen érzés, hogy első magyarországi évemben ilyen nagy sikert arattunk. A játékosok mindent visszaadtak a pályán abból, amit tanultunk, csodás születésnapi ajándékkal kedveskedtek nekem. Jó volt látni a nézőtéren a sok szegedi szurkolót, köszönet nekik, hogy ilyen hangulatot teremtettek. (Juan Carlos Pastor vezetőedző)

Egészen más érzés edzőként nyerni, mint játékosként. Nagyon szenvedtünk a kispadon, legszívesebben mindenki bement volna a pályára. Egyelőre még senki nem érezheti át ennek a jelentőségét – lesz, aki csak évek elteltével fogja fel, mekkora tettet vittünk véghez Berlinben. (Marko Krivokapics, a Pick másodedzője)

Nyertem már néhány trófeát a Pick Szegeddel, most is ugyanaz az érzésem. Balogh Zsoltival beszélgettem, és azt mondtam neki, hogy holnap, amikor felébred, azt kell, hogy érezze: nem szalasztottuk el a lehetőséget. Megragadtuk az esélyt, nagy győzelmet arattunk. (Vadkerti Attila)

Nehéz ilyenkor szavakat találni, mert nyertem már sok kupát, többek között a Lemgóval EHF-et is, azonban ez az egyik, ami a legközelebb áll a szívemhez. Úgy gondolom, hogy a sikerrel még közelebb hoztuk magunkhoz a szurkolókat, akik rengeteget segítettek nekünk. Ez a hit győzelme volt. (Ilyés Ferenc)

Hihetetlen nagy szívvel harcoltunk a hétvégén. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már a Füchse ellen, az elődöntőben nagyon elfáradtunk, de vitt előre a szívünk. Az, hogy megnyertük az EHF-kupát, életem eddigi legszebb pillanata. (Niko Mindegía)

Évek óta arra vágytam, hogy aranyérmet nyerjek a Pick Szegeddel. A legnehezebb, a nemzetközi kupa már összejött, következhet a bajnokság és a magyar kupa. (Zubai Szabolcs)

Még nem fogtam fel, hogy mit tettünk. Itt van előttem a kupa, felemelő érzés. Gratulálok mindenkinek, a játékosoknak, az edzőknek, azoknak, akik közreműködtek. Egymást követő két napon remekeltünk, beérett a munka, amit elvégeztünk. Mindjárt elsírom magam. (Ancsin Gábor)

Megkönnyeztem a kupagyőzelmet. Igazi csapatként harcoltunk – ez volt a legfontosabb, ez vezetett sikerhez. (Balogh Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.