Szétszedik az Atléticót, Tiago már el is ment

Túlnyerte magát az Atlético, szinte mindenki kapós lett a spanyol bajnokcsapat keretéből, széteshet a csapat.

Ch. Gáll András
2014. 05. 28. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt, hogy a minden várakozást felülmúlóan sikeres szezont követően – első hely a Primera Divisiónban, BL-döntő, előzőleg spanyol szuperkupa – alaposan megnő az Atlético Madrid játékosainak ázsiója. Meg is nőtt, szinte mindenkit el akarnak vinni az újdonsült sikercsapatból.

A portugál Tiago Mendest, a helyettes csapatkapitányt már el is vitték, José Mourinho kiszemelte a PSG-be távozó brazil, David Luiz helyére. Mendes már 33 éves, a 2004–2005-ös szezonban már játszott a londoniaknál Mourinho keze alatt.

Thibaut Courtois ugyancsak a Chelsea tulajdona, de már három idényt lehúzott kölcsönben a Vicente Calderón Stadionban. A kapus állítólag szívesen maradna Madridban, de könnyen visszarendelhetik Londonba.

Mirandával a Barcelona kokettál. A katalánoknak égető szükségük van egy (kettő?) jó középhátvédre, s a brazilért megadnának 20 millió eurót is. A gond, hogy Miranda szerződése 2016-ig él, és 30 millió szerepel a lelépési záradékában.

Diego Godínnal ugyanaz a helyzet, mint Mirandával: utána is érdeklődik a Barca, csakhogy a gólerős uruguayi védőnek még a brazilénál is tovább érvényes a szerződése: 2018-ig.

Filipe Luist a Chelsea vinné, Diego Costával együtt. Kettejükért összesen 60 millió eurót ígérnek.

Diego Costa. Ugyan most sérült a brazil–spanyol center, de a Chelsea nagyon vinné, és 36 millió euróért meg is teheti, mivel ennyi a kivásárlási ára. Ugyanaz az ügynöke, mint Mourinhónak: Jorge Mendes

Koke. A spanyol vb-keret tagját csak a Bundesligából, a Premier League-ből, a Serie A-ból és a Primera Divisiónból keresik. A fiatal, kreatív középpályást vinné a Barca, csodálja a Bayern, s a Manchester United és az Internazionale is szeretné. Valamelyik el is fogja vinni

Juanfran valószínűleg az Arsenalhoz távozik. Sagna elmegy Londonból, Wengernek kell egy rutinos jobbhátvéd, és a 29 éves Juanfran az.

Diego Ribas csak egy idényre jött vissza korábbi csapatához, már tovább is áll, Törökországba, a Fenerbahcéhoz. Nagy pénzért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.