Titokban játszott válogatottunk Felcsúton

Pintér Attila szövetségi kapitány együttese zárt kapuk mögött verte 3–1-re a Puskás Akadémiát. Félidőben még a házigazda vezetett.

FT
2014. 05. 29. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a dánok elleni múlt heti debreceni felkészülési mérkőzést (2–2) követően Pintér Attila és stábja kielemezte a találkozó tapasztalatait, s miután egyeztetett a klubok vezetőivel, továbbá a versenynaptár erre lehetőséget adott, egynapos összetartásra hívta össze a keretben számításba vett labdarúgókat. A programot gyakorlómérkőzés zárta le a felcsúti Pancho Arénában, és az ellenfél kézenfekvő módon a Puskás Akadémia volt.

A mérkőzés 18. percében meglepetésre Sztefan Denkovics szerzett vezetést a Puskás Akadémiának egy jól eltalált 20 méteres lövéssel, és a felcsútiak sokáig vezettek is. A válogatott az 50. percben Vécsei Bálint találatával egyenlített. A csapat első találatánál gólpasszt adó Stieber Zoltán (nyitó képünkön) – aki hétfőn a Hamburg csapatához igazolt a német élvonalba a másodosztályú Greuther Fürthtől – a 84. percben ismét villant, elfutott a bal oldalon, majd pontosan adott középre, ahol Priskin Tamás érkezett, és a hálóba fejelt. A 3–1-es végeredményt a 87. percben Priskin állította be, Kádár Tamás passzát követően talált a kapuba.

A válogatott a Horváth Tamás (Rózsa Dániel) – Heffler Tibor (Zsidai László), Lipták Zoltán (Guzmics Richárd), Lang Ádám (Kádár Tamás), Szabó János (Bosnjak Predrag) – Pátkai Máté (Nagy Gábor), Rudolf Gergely (Vécsei Bálint), Varga József – Stieber Zoltán, Radó András (Priskin Tamás), Varga Roland (Simon Krisztián) összetételben szerepelt a találkozón.

– Szeretnék köszönetet mondani a Puskás Akadémiának és Benczés Miklósnak, hogy ilyen rugalmasak voltak, és be tudták illeszteni ezt a mérkőzést a felkészülési programjukba. Jó és hasznos meccset játszottunk, ez a kilencven perc sokat segít majd a keret kialakításakor és a következő mérkőzésekre való felkészülésben – mondta a meccs után Pintér Attila.

A sportnapilap nem kapott választ arra a kérdésre, hogy a találkozót miért rendezték zárt kapuk mögött, és erre az MLSZ sem tér ki beszámolójában. A válogatott jövő szerdán a Puskás Ferenc Stadionban az albánokat fogadja, szombaton pedig a kazahokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.