Tüntetők vették körbe a brazil válogatott buszát

Több száz tüntető gyűrűjéből indult el edzőtáborába a csapat, amely hétfőn kezdte meg a vb-felkészülést.

BL
2014. 05. 26. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demonstrálók körbevették a buszt, amely a csapatot szállította a Rio de Janeirótól 90 kilométerre fekvő teresópolisi edzőközpontba, és vb-ellenes szlogeneket ragasztottak rá. A tömegben többségben voltak az oktatásban dolgozók, akik arra igyekeztek felhívni akciójukkal a figyelmet, hogy a kormány óriási összegeket költ a világbajnokság megrendezésére, miközben a szociális problémák megoldására kevésbé törekszik.

A brazil keret tagjai hétfőn és kedden orvosi vizsgálatokon esnek át, Luiz Felipe Scolari szerdán tartja meg első edzését.

A brazil válogatott a torna nyitómérkőzésén a horvátokkal találkozik, majd június 17-én a mexikói, 23-án pedig a kameruni csapattal csap össze a csoportkörben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.