Újabb hat éremmel gazdagodott a magyar csapat

A magyar csapat három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyert vasárnap a vk-sorozat utolsó versenyén.

MD
2014. 05. 25. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összetételű női kajaknégyes 500 méteren, a kajakos Dudás Miklós és a kenus Lakatos Zsanett pedig 200 méteren lett első. Az ezüstérmet is a legrövidebb távon szerezte a Lantos Ádám, Nagy Péter kenus duó, míg Khaut Kristóf 500 méteren, Balla Virág pedig 200 méteren zárt harmadikként a kenusoknál.

Az első döntőben, férfi K–1 500 méteren nem volt magyar hajó, a következő számban, női K–4 500 méteren azonban a Szabó, Kozák, Kárász, Vad összetételű új kajaknégyes abszolút favoritnak számított. A többezres közönség nem is csalódott, a hazai egység magabiztosan győzött a németek előtt.

A délelőtt utolsó 500 méteres fináléjában, C–1-ben ezúttal meglepetésre nem a szegedi kedvenc Vajda Attila szállította az érmet, hanem a fiatal Khaut, aki egy harmadik hellyel lepte meg magát pénteki 19. születésnapja után.

A 200 méteres finálék nagy magyar sikerrel indultak, a férfi kajak egyesek versenyét ugyanis az olimpiai hatodik Dudás nyerte parádés teljesítménnyel, a szám másik hazai indulója, az ifjúsági olimpiai aranyérmes Tótka Sándor hetedik lett. A kenusoknál egyesben a milánói vk-n harmadik Lantos Ádám ezúttal nem fért fel a dobogóra, ötödik lett, de később Nagy Péterrel párosban vigasztalódott: másodikak lettek a vb-címvédő németek mögött. Utóbbi számban Khaut és Hajdu Jonatán duója hetedikként ért a célba, míg a férfi kajakosok hasonló távú versenyében Molnár Péter és Bán Kristóf nyolcadik lett.

A nők 200 méteres döntőiben két érem jutott a magyaroknak, mindkettő a kenu egyesek hat hajót felvonultató fináléjában, ahol a vb-bronzérmes Lakatos magabiztos győzelmet aratott, Balla pedig kellemes meglepetést okozva befutott a harmadik helyre. Kajakban Vad Ninetta egyesben éppen lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyen végzett, párosban a Hagymási testvérek, Anita és Réka kilencedikként zártak.

A szombati döntőkben három arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyarok, akik így már tizennégy éremnél és hat elsőségnél járnak a szegedi versenyen. A vasárnapi zárónapon még hat döntőt (három-három 500 és 5000 méterest) rendeznek a Maty-éri pályán zajló vk-viadalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.