Vajda három számban is indul hazai pályán

Kis világbajnokságot rendeznek kajak-kenuban Szegeden, szinte az összes magyar kiválóság rajthoz áll.

2014. 05. 22. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajda Attila mindig keresi az új utakat a felkészülésben. Tavaly a világbajnokság előtt kenustársaival – egyben riválisaival –, a C–2 1000 méteren világbajnok Vasbányai Henrikkel és Mike Róberttel dolgozott együtt, az idén pedig a világkupa előtt immár másodszor a kétszeres olimpiai bajnok kajakosnővel, Kozák Danutával. Tudni kell, a női kajakosok és a férfikenusok nagyjából azonos időre képesek. Először tavasszal Portugáliában rótta együtt a kilométereket a két klasszis, s Vajda úgy érezte, javára válhat, ha ismét Kozák Danutához méri magát, ezért Szegedről felutazott Szolnokra. „Kellett egy kis frissítés, és Danával nagyon jól tudunk együtt dolgozni” – árulta el.

Vasbányai és Mike a szezonnyitó milánói világkupán legerősebb számában, C–2 1000-en nem indult el, párosban csak ötszázon nevezett, tovább egyéniben külön-külön. Hazai közönség előtt azonban nyerni szeretnének, ezért ott lesznek az ezres rajton.

„Henrikkel valljuk, hogy egyesben is kiemelkedően kell szerepelni ahhoz, hogy a páros jól működjön, és mindketten rengeteget beleteszünk az egyéni felkészülésbe. Neki fontos az ezer egyes is, de az idén is természetesen az ezer páros lesz a fő számunk, amelyet szeretnénk megnyerni a szegedi világkupán” – mondta Mike Róbert, aki bízik benne, hogy a rövidebbik távon is, amelyen gyorsultak az elmúlt esztendőhöz képest, dobogóra tudnak állni.

Az idén először versenyez az olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel férfi-kajaknégyes. A Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjához tavaly nyáron csatlakozott Kucsera Gábor ellenben nem áll rajthoz. Csakúgy mint az Ausztráliából hazatért Csipes Tamara sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.