Válogatottunk kikapott Izraelben

Második meccsüket is elvesztették női röplabdázóink az Izraelben zajló Európa-bajnoki selejtezőn.

NM
2014. 05. 31. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két vereség ellenére még mindig van esély a csoportgyőzelemre és a vele járó egyenes ági továbbjutásra, mert a selejtező első franciaországi állomásán elsők lettek a mieink. Ám Izraelben a harmadik, utolsó fordulóban, vasárnap a svédeket mindenképpen le kell győzni, lehetőleg három játszmában, s aztán az izraeli–francia meccs eredményén múlik a további helyezésünk. Ha a franciák nyernek három vagy négy játszmában, akkor csoportelsők is lehetünk.

Jan de Brandt (a magyar válogatott szövetségi kapitánya): A második játszma végéig jól játszottunk, de így is elment sajnos az első, és ez végül döntő volt. Az utolsó két játszma elején sokat hibáztunk, az ellenfél pedig jó volt a mezőnyben. Nem vagyunk rosszabbak, mint a múlt héten, a másik két csapat viszont sokat javult.

Arie Selinger (az izraeli válogatott szövetségi kapitánya): Nagyon felkészültünk a magyarokból, és ma jobban akartuk a győzelmet és jobban is játszottunk. A mostani sikerrel nagy lépést tettünk az Európa-bajnokság felé.

Tálas Zsuzsanna (a magyar csapat játékosa): A túlzott győzni akarás görcsösségbe csapott át, így nem tudtunk jól játszani, csak küzdöttünk és küszködtünk. Sajnos most nem voltunk olyan harciasak, mint a korábbi meccseken.

Izrael–Magyarország 3:1 (24, -14, 11, 17)
Magyarország: Tálas 4, Vacsi 5, Dobi 11, Liliom 7, Sándor 21, Horváth D. 5. Cs: Lévai (liberó), Pallag 4, Széles, Szombathelyi, Kötél Zs., Szakmáry 2. Szövetségi kapitány: Jan de Brandt.
Izrael: Zur 17, Velikiy 13, Peham 4, Devash 1, Gluck 7, Artmenko 8. Cs: Shebotarov (liberó), Rodriguez Dorrego 2, Starikov, Ponte, Likachenkova. Szövetségi kapitány: Arie Selinger.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.