Világkupa: 20 érmet, 7 aranyat tartottunk itthon

Véget ért a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség világkupa-sorozatának idei harmadik, egyben utolsó versenye Szegeden.

MD
2014. 05. 25. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kenu párosok 500 méteres döntője kettős magyar sikert hozott, a 200 méter egyesben győztes Lakatos Zsanett nyert Takács Kincsővel a Kovács Dorottya, Balla Virág duó előtt. Ugyancsak ötszáz méteren a kajakos Dombi Rudolf – aki szombaton olimpiai bajnok társával, Kökény Rolanddal negyedik lett egy kilométeren – ezúttal Boros Gergellyel másodikként végzett, mindössze hét századmásodperccel lemaradva az aranyéremről. Az egy nappal korábban ezer méteren első kenus Vasbányai Henrik, Mike Róbert kettős harmadik lett 500 méteren.

A leghosszabb távon, 5000 méteren a kenus Vajda Attila – aki szombaton, 1000 méteren másodikként ért a célba – és a kajakos Nagy Flóra bronzérmet szerzett. A kenusoknál Sarudi Pál nyolcadik, a kajakosoknál Csay Renáta hetedik, Petrovics Máté 13., Noé Milán pedig 16. lett.

A Maty-éri viadalon 54 ország versenyzői indultak, a magyar csapat – amely szinte minden számban két egységet indított – 59 fős volt. Storcz Botond vezetőedző előzetesen tíz érmet remélt az együttestől, ennek éppen a duplája lett a végeredmény, az olimpiai számokat tekintve pedig négy arany, két ezüst és egy bronz volt a mérleg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.