Zajos magyar vitorlássiker

Érdi Mária, a Yacht Club Budapest versenyzője ezüstérmet szerzett a Byte CII hajóosztály vasárnap véget ért ifjúsági Európa-bajnokságán.

BuL
2014. 05. 25. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportoló edzőjének, Eszes Tamásnak a beszámolója szerint az utolsó napi futam szél hiányában elmaradt, így tanítványának nem volt lehetősége ledolgozni egypontnyi hátrányát az éllovas és így végül győztes Carolina Albanóval szemben. Érdekesség, hogy áprilisban a Garda-tavi világbajnokságon Érdi éppen Albanót előzte meg az utolsó napi jobb teljesítményével.

Érdi Mária tavaly nyáron ült először Byte CII hajóban. Az Egyesült Államokban, Newportban női világbajnok lett, és kvalifikálta magát a kínai Nancsingban szeptemberben sorra kerülő ifjúsági olimpiára. Ősszel Európa-bajnoki második lett, majd idén bronzérmet szerzett a világbajnokságon, ahol több futamban is műszaki hibák hátráltatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.