60 ezer frankért árulják Schumacher orvosi papírjait

Ellopták a visszavonult autóversenyző orvosi kartonját – erősítette meg a menedzsere.

WA
2014. 06. 24. 5:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sabine Kehm hétfőn közölte, hogy a média több képviselőjének is felkínálták Michael Schumacher orvosi papírjait, de nem tudni, hogy ezek valódi dokumentumok-e vagy hamisítványok. A csaknem félévi kórházi ápolás után Svájcban lábadozó hétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta menedzsere szerint mindössze annyi biztos, hogy Schumacher kartonját ellopták.

A rendőrség már nyomoz az ügyben. A Bild című német tömeglap internetes kiadása szerint az eladók legalább 60 ezer svájci frankot akarnak a papírokért.

Sabine Kehm hangsúlyozta, hogy érzékeny és a legteljesebb mértékben privát információkról van szó, amelyek közzététele vagy az azokkal való kereskedés tiltott. „Az orvosi kartonokon szereplő adatok bizalmasak, és nem szabad, hogy nyilvánosságra kerüljenek” – nyomatékosította.

A 45 éves pilóta – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től – december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartották az orvosok, majd január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.