A Veszprém félig-meddig kiszáll a magyar bajnokságból

A bakonyiak csak a rájátszásban kapcsolódnak be, addig a SEHA Ligában edződnek.

GB
2014. 06. 18. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKSZ elkészítette a 2014/15-ös bajnoki idény versenykiírását. Az alapszakaszban 14 együttes fog indulni a férfi bajnokságban, az előző idény 1–10. helyezettjei, a Komló és a Balmazújváros mint feljutó, a maradék két hely feltöltéséről pedig az MKSZ elnöksége dönt – írta honlapján az MKB-MVM Veszprém.

A rájátszásban kapcsolódik be a küzdelembe az MKB-MVM Veszprém, ekkor csatlakozik az alapszakasz 1–5. helyezettjeihez. A hat csapat körmérkőzést vív (az alapszakasz eredményeit nem hozzák magukkal a csapatok a rájátszásba), majd az első kettő helyezett két győztes meccsig tartó döntőben küzd meg az aranyéremért.

A rájátszás 2015. március 14-től május 6-ig tart. A bajnoki döntő előzetes időpontjai: 2014. május 10., 20. és 24.

Az alapszakasz 6–13. helyén végzett csapatok körmérkőzésen döntik el majd az alsóház végső sorrendjét. Az utolsó két helyezett fog kiesni az NB I/B-be.

A SEHA Ligát, melyben a 2013/14-es idénytől a Veszprém is indul, 2011-ben szervezték meg. Akkori résztvevői a Croatia Zagreb (horvát), a Nexe (horvát), a Metaloplastika (szerb), a Crvena Zvezda (szerb), a Tatran (szlovák), a Bosna Sarajevo (bosnyák), a Borac Banja Luka (bosnyák), az Izvidjac (horvát), a Sutjeska (montenegrói), a Lovcen (montenegrói), a Vardar (macedón) és a Metalurg Szkopje (macedón) voltak. Korábban úgy volt, hogy a Pick Szeged is indul, de a magas nevezési díjra és az előnytelen szerződési ajánlatra hivatkozva a klub végül visszalépett.

Tavaly a fehérorosz Breszt, a Partizan Belgrád (szerb) és s Vojvodina (szerb) is csatlakozott a mezőnyhöz, ami idén a Veszprémmel bővül. Az Izvidjac, a Sutjeska, a Bosna Sarajevo és a Metaloplastika az előző évben nem indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.