A vezérigazgató elárulta, mi a Ferencváros célja

A Fradinál az idén még nem kimondott cél a labdarúgó Európa-liga csoportkörbe jutás.

TK
2014. 06. 17. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Besic nagyon jól játszott, a bosnyák csapat egyik legjobbja volt Argentína ellen. Nagy karrier előtt áll, ez már látható volt a technikai tudásából, amikor hozzánk került, neki még taktikai fegyelmet kell tanulnia. Jó úton van egy komoly csapat felé. Jelenleg száz százalék, hogy a Fradiban folytatja, de van összeg, amiért eladnánk persze, viszont a vébé végéig senkivel sem tárgyalok, addig változhat az ára. Két-három millió euró alatt aligha hallgatnánk meg az ajánlatokat” – jelezte a vezérigazgató.

„Nagyon rövid szünet után kell készülnünk az Európa-ligára, ahol nagy kérdés, meddig jutunk majd el. Egyelőre a selejtezőkön kellene túljutni, amihez nagy szerencse is szükséges – az idén még nem kifejezett célunk a csoportkörbe jutás, de jövőre már az lesz. Ezzel szemben itthon kimondott cél jövőre a bajnoki cím, nehéz lesz, komoly a konkurencia, de elvárás az aranyérem” – mondta Orosz.

Benjamin Lauth ügyére még nem tehetünk pontot, még nincs aláírás, a tárgyalások folyamatban. Nagyon nagy erősítés lenne az ötszörös válogatott német csatár, valamennyire tehermentesítené Bödét, aki jó szezont futott és élvezi a stáb bizalmát. Nagy csatárpáros lehetnek, mert Dani nagyon egyedül volt. Valóban felvetődött Futács neve is támadóként, ez viszont kellemetlen döntési helyzetet hozott volna, tekintve, hogy Bödével hasonló karakterűek – ezért nem hívtuk végül Márkót, bár beleillene a csapatba” – magyarázta.

„Hogy a Fradi szeretné-e Gerát? Ő egy ikon, számára fontos a Fradi, a Fradinak fontos Gera. Jelen pillanatban nem jön össze ez a konstelláció, de nem zárható ki a jövőben. Buzsáky Ákostól pedig azt várom, hogy bizonyítson, mert fantasztikus képességű labdarúgó, ha az egészsége rendben van – mi hiszünk benne, azért marad” – tette hozzá.

„A távozók közül sajnálom Jovanovicot, mert az ő mentalitása példaértékű. Már a télen eldöntötte, hogy tovább szeretne lépni, nem tudom az okát. Pedig Fradi-kompatibilis ember, nagy előnyére válik a Debrecennek is. Jenner? Lejárt a szerződése, nagyon kedveltem, jól játszott, ha olyan passzban volt, de flegma volt, ha úgy hozta a kedve, és a csapat életét is megnehezítette néhány húzásával, ezért nem marad” – tért ki a távozókra is.

„Átigazolásokban eléggé elhúztunk a mezőnytől, habár még a transzferidőszak elején tartunk, még nézelődünk, nincs végleges keret, de a július 3-i első Európa-liga-selejtezőre nagyjából össze kell állni. Azokat a meccseket a Puskás-stadionban játsszuk még, az új aréna megnyitója augusztus 10-én lesz. Hogy a Chelsea ellen? Lehet, hogy igen, még nincs aláírás, mindenesetre valóban BL-győztes ellenfelet ígértem, nagy ünnep lesz a stadionavató. Az új bérletek remekül fogynak, 2200 már eladva, szerintem 7-8 ezer el fog menni, és lesz jegy már 1800 forintért is. Az új stadion első időszakában telt ház lesz” – jelentette ki Orosz Pál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.