Állt a bál Kölnben

Bírói csalással nyertek a katalánok a Veszprém ellen? Emiatt csúszott a hivatalos sajtótájékoztató is. Percről percre összefoglaló.

BM
2014. 06. 01. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült a bravúr az MKB-MVM Veszprémnek szombaton, így nem jutott be a férfikézilabda-Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjába. A kölni négyes döntő első elődöntőjében 29-26-ra kikapott a német THW Kiel csapatától. Egybehangzóan az volt a veszprémiek véleménye, hogy a sok bekapott indításgól volt a vereség fő oka.

Carlos Ortega, a Veszprém edzője szerint gondjaink voltak a hatos fal elleni védekezéssel, gyengén lőttünk távolról, és nem tudtuk megakadályozni az ellenfél lerohanásait. A Kiel jobb volt, megérdemelte a győzelmet.

Nagy László szerint idegesen kezdtek és nem tudták megszűrni az ellenfél gyors támadásait, pedig készültek rá. „A bronzmeccsre megpróbálunk megfelelően rápihenni és felkészülni, motiváltak vagyunk, szeretnénk győzelemmel búcsúzni Kölntől.” Legyen így!

A magyarok ellenfele a bronzmeccsen a spanyol bajnok Barcelona, mely a szombati második elődöntőben drámai körülmények között, büntetőkkel 41-39-re kapott ki a német Flensburg-Handewitt csapatától.

Renato Sulic, az MKB-MVM Veszprém beállósa nem játszhat a meccsen, a horvát játékos ugyanis egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, miután a THW Kiel elődöntő 43. percében belekönyökölt Patrick Wiencek arcába, és piros lappal végleg kiállították.

Antonio Carlos Ortega a Nemzeti Sportnak elmondta: a szurkolók miatt is fontos lenne a harmadik hely megszerzése, amelyet összességében jó eredménynek tartana. Ortegán kívül Nagy László és Cristian Ugalde számára is különleges lesz a katalánok ellen pályára lépni, a két veszprémi játékos 2011-ben még a Barcával nyert Final Fourt Kölnben. A Veszprémnek van mit törleszteni a Barcának, a katalánok korábban ötször is búcsúztatták a magyar csapatot a BL kieséses szakaszában.

A 2010 óta létező Final Fourban eddig csak német-spanyol, illetve spanyol-spanyol döntőt rendeztek, először fordul elő, hogy német házi döntő lesz. A Kiel már kétszer, 2010-ben és 2012-ben nyert a Final Fourban, a Veszprém első magyar csapatként jutott el a négyes döntőbe.

DÖNTŐ
Flensburg – Kiel 18.00 (tévé: Digi Sport)
V.: Martin Gjeding, Mads Hansen (dánok)

A HARMADIK HELYÉRT
Barcelona – MKB-MVM VESZPRÉM 15.15 (tévé: Digi Sport, M1)
V.: Andrej Guszko, Sziarhej Repkin (fehéroroszok)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.