Aranyérmes Csernoviczki Éva

Az olimpiai harmadik, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva aranyérmet nyert szombaton a budapesti Grand Prix-n.

KA
2014. 06. 21. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tatabányaiak 48 kilós sportolója a döntőben intésekkel verte az Eb-ezüstérmes olasz Valentina Moscattot. Az első Budapest GP nyitónapján ez volt a magyarok második dobogós helye: korábban az 57 kilós Karakas Hedvig bronzérmet szerzett.

A sikeréért háromezer dollárt (675 ezer forintot) is begyűjtő Csernoviczki a szombati négy győzelme közül a másodikat emelte ki: „a Kondo elleni meccs a döntő is lehetett volna, mivel jelenleg ő az elsőszámú japán, ő nyerte az ottani bajnokságot és ipponnal verte a világbajnok mongolt. Nehéz meccsem volt ellene, éreztem a nyakamat, el is fáradtam, de örülök, hogy össze tudtam magam szedni utána”. A tavaly ugyancsak Budapesten Európa-bajnok cselgáncsozó hozzátette: mivel sok pontot szerzett, az augusztusi, cseljabinszki világbajnokságig várhatóan nem vív tétmérkőzést.

Édesapja és egyben edzője, Csernoviczki Csaba tréfásan közölte: „megbeszélt koreográfia, hogy reklamálás miatt elküldenek engem a tatamitól, utána a lányom ippont dob (...) De komolyra fordítva a szót, a japán ellen az ázsiai bírónál kissé lejtett a pálya, azért szakadt el nálam a cérna. Évi nagyon taktikusan küzdött a döntőben és betartotta a megbeszélteket”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.