Az ősi rivális stadionjába költözik az MTK

A kék-fehérek stadionjuk felújítása miatt a Budapest Honvéd arénájában játsszák hazai bajnoki meccseiket.

GB
2014. 06. 25. 1:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa az MTI érdeklődésére arról számolt be a kispesti klub keddi sajtótájékoztatója után, hogy az erre vonatkozó szerződést délután írják alá a felek. Korábban arról is szó volt, hogy esetleg a Ferencváros arénájában játszana az MTK.

Vígh László kormánybiztos június elején kijelentette, hogy az FTC és a Debrecen elkészült stadionja után az MTK arénájának építése következik, illetve elkezdődik további négy létesítmény rekonstrukciójának előkészítése, köztük – a Diósgyőré, a Szombathelyi Haladásé és a Videotoné mellett – a Honvédé.

Ezzel kapcsolatban a kispesti klubvezető úgy fogalmazott, hogy jelenleg a tervezési fázisban tartanak és legkorábban a 2015/16-os idény elején kezdődhetnek el a munkálatok, mivel addigra elkészül a Honvéd új, majdan nyolc pályát magában foglaló utánpótlásközpontja, amely 1,5 kilométerre lesz a Bozsik Stadiontól és 12 hektáron terül el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.