Babos Tímea vezető pozícióból adta meg magát

Honfitársunk a brit Naomi Broadytól kapott ki szettelőnyből, a döntő játszmában alig akadt momentuma.

Deák Zsigmond
2014. 06. 23. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea 92. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, Naomi Broady pedig 163., de nem csak emiatt számított a magyar lány esélyesebbnek a wimbledoni torna kezdőnapján a 16-os pálya harmadik mérkőzésén. Korábban kétszer találkozott a brit versenyzővel, s 2009-ben Edinburgh-ban salakon, 2011-ben Pozsonyban pedig keménypályán múlta felül három harcos játszmában.

Ezúttal az első szett nagyon simán lett 21 éves honfitársunké, uralta a küzdelmet, a másodikban viszont mindenki hozta az adogatását, a 24 esztendős Broady egykezes fonákjaiból egyre több ült. A játszma rövidítéssel dőlt el, méghozzá az angol lány javára, akit ez érthetően feldobott, Babos viszont gyakorlatilag megadta magát, a döntő szettben játékot sem nyert. Kár érte.

Női egyes, 1. forduló:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.