Beckenbauer nem zárkózik el a vizsgálatok elől

A pénteken kilencvennapos eltiltással sújtott Franz Beckenbauer kész válaszolni a FIFA kérdéseire.

KG
2014. 06. 15. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Császárnak” becézett legendás német szakember vasárnap közölte, hogy legkésőbb június 27-ig írásban reagál majd. Beckenbauer közleményében úgy fogalmazott: nagyon meglepte az eltiltás, miután előzetesen nem tájékoztatták arról, hogy megsértette a FIFA etikai kódexét, és a védekezésre sem adtak neki alkalmat.

„Ez volt az első alkalom, hogy a FIFA-nál nem tudták, hogyan érjenek el engem telefonon” – mondta a 68 éves sportvezető. A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauerra azért szabtak ki a futball minden területére kiterjedő eltiltást, mert nem működött együtt a 2018-as és 2022-es világbajnokság odaítélésének körülményeit vizsgáló etikai bizottsággal, noha erre a testület több alkalommal kérte.

A német futball meghatározó személyisége tagja volt a FIFA végrehajtó bizottságának, amely a következő két vb helyszínéről döntött, s Oroszországot, illetve Katart jelölte ki házigazdának. Utóbbi helyszínnel kapcsolatban olyan vádak fogalmazódtak meg, hogy szavazatvásárlások történtek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.