Bombát dobtunk Amerikára

Férfi pólósainknak már a közte tíz is megvolt az USA ellen a világliga szuperdöntőjében. Kína jöhet az egyenes kieséses szakaszban.

GB
2014. 06. 18. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrálok és a kanadaiak legyőzése után az előzetesen legerősebbnek tartott csoportellenféllel szemben sem kellett megszenvedniük a sikerért a magyaroknak. A két csapat között folyamatosan nőtt a különbség – amint az a Vlv.hu helyszíni tudósításából kiderül –, a magyar találatokra csak elvétve érkezett válasz. A negyedik negyedben, 16–6-nál már tízgólnyi volt az előny.

A hajrában ugyan több magyar támadásnál is kontrát ítéltek a bírók, a védekezés pedig már nem volt annyira hatékony, mint korábban, emiatt három góllal közelebb zárkóztak az amerikaiak, de így is nagyon magabiztos győzelmet arattak a magyarok, akik csoportgyőztesként a másik csoport negyedikjével, minden bizonnyal a kínai válogatottal csapnak össze csütörtökön az elődöntőbe kerülésért.

„Nagyon koncentráltan kezdtünk, a végén egy picit kiengedtünk védekezésben” – idézte a Vlv.hu Benedek Tibor szövetségi kapitányt, aki szerint összességében remekül védekezett és támadott a csapata. „Azt gondolom, hogy ez még mindig csak a felkészülés része ennek a világliga-szuperdöntőnek is” – tette hozzá.

Az első etapot, amelyből mindenki továbblép, a folytatásban az egyenes kieséses szakasz követi, amikor is a keresztbejátszásos rendszerben a négyesek első helyezettjei a másik kvartett negyedikjeivel, a másodikként végzettek pedig a harmadikokkal csapnak össze. A négy nyertes kerül az elődöntőbe, a vesztesek az 5–8. pozícióért játszanak tovább.

Eredmény:
Magyarország–Egyesült Államok 16–9 (3–1, 4–2, 5–2, 4–4)
a magyar góldobók: Varga Dániel 4, Madaras 3, Szivós 3, Vámos 2, Tóth M. 2, Hárai 1, Varga Dénes 1

Korábbi eredmények:

hétfőn:
Magyarország–Ausztrália 11–5
kedden:
Magyarország–Kanada 10–3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.