Debrecenben az ob-n a vb-részvétel is a tét

Szombaton és vasárnap a cívisvárosban rendezik meg az idei U23-as és junior atlétikai országos bajnokságot.

FT
2014. 06. 27. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári junior-világbajnokság tizenhét biztos hazai utazója közül tizenhárman Debrecenben versenyeznek a hét végén. Így többek között a 110 méter gát kiválósága, a Zalaszám versenyzője, Szűcs Valdó és a Répási Petra–Kozák Luca „páros” is. (nyitóképünkön jobbra Répási, balra Kozák.) A GEAC és a DSC-SI két atlétája között újabb nagy csatát láthat a cívisvárosi közönség a junior nők 100 méteres gátfutó versenyszámában. (A világbajnokság az Egyesült Államokban, az Oregon állambeli Eugene-ben lesz, s az országos bajnokságon pedig még kvalifikálhatnak a fiatalok.)

Ami az U23-as mezőnyt illeti, ott a férfi 400 méteres gátfutás egyik legnagyobb esélyese a DSC-SI versenyzője, Koroknai Máté. A legjobb eredménnyel (758 cm) nevezett a távolugrásra a szám felnőtt magyar bajnoka, a szintén DSI-színekben induló Szabó Márk. Ugyancsak Debrecenben versenyez a nyíregyházi magasugró kiválóság, Bakosi Péter, aki a közelmúltban 223 cm-es egyéni csúcsot ugrott, és a szám első számú esélyese. A szintén felnőtt magyar bajnok Szarvas Dóra (DSC-SI) 400 méter gáton méretteti meg magát, amelyen a legnagyobb kihívója a ranglistavezető Zajovics Nóra (Győri AC). Izgalmas versenynek nézünk elébe női 100 méter gáton is, amelyen az Egyesült Államokban tanuló Kerekes Gréta (DSC-SI), valamint Szarvas Dóra és Krizsán Xénia (Honvéd) is rajthoz áll.

A versenyek a szombaton 14.00 órakor kezdődnek, és előreláthatóan 20.45 óráig tartanak. Vasárnap 12.30-kor kezdenek az atléták, és 18.30 órakor zárják a kétnapos viadalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.