Dombi Tibor játékos-edző lesz a Loki-fakónál

Bernáth Csaba felhagy az aktív futballal, a DVSC másik legendája, Dombi Tibor pedig edző lesz a második csapatnál.

BuL
2014. 06. 17. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernáth Csaba a DVSC-ben nevelkedett, 1996. október 15-én a BVSC elleni hazai 1-4 alkalmával mutatkozott be a legjobbak között. A mérkőzést követően sokak bánatára Garamvölgyi Lajos beadta felmondását. Ezek után Bernáth kisebb-nagyobb szerepeket kapott Dunai Antaltól, majd kettős igazolással az 1998-as esztendőt Hajdúszoboszlón töltötte. A másodosztályban végigjátszott egy év pozitívan hatott a teljesítményére, s önbizalommal feltöltődve került vissza a DVSC-hez, ahol akkor ismét „Gara” ült a padon. Ő ismerte a képességeit, és egyre több lehetőséget adott a húszesztendős Bernáthnak. Tavasszal több bajnokin is szerepet kapott, és az első MK-győzelemben is részt vállalt, bár a döntőn nem szerepelt.

2003-ban fél évig volt a belga Royal Antwerp labdarúgója, majd visszatért Debrecenbe. Évekig viselte a csapatkapitányi karszalagot.

„A napokban hoztam döntést, hogy visszavonulok – mondta meghatódva Bernáth Csaba a mai sajtótájékoztatón. – Mi, játékosok tudjuk, hogy eljön egyszer ez az idő, mégis nagyon nehéz a döntés. Úgy éreztem, most van itt az ideje. Elértem mindent a DVSC-vel, bajnok és kupagyőztes lettem, nemzetközi kupákban játszottam, az új stadionban pályára léphettem. Nem éreztem, hogy újabb felkészüléssel, erős kerettel a bajnokcsapat meghatározó tagja tudnék lenni. Nem szakadok el a sporttól teljesen, de hogy milyen formában dolgozom benne, az a jövő kérdése. Azt gondolom, fogunk még találkozni.”

Összesen 301 bajnoki mérkőzést játszott a DVSC színeiben, ezzel harmadik a klub szereplési örökrangsorában. Hét aranyat, egy ezüstöt és két bronzot nyert a Lokival, emellett hatszoros Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát.

A Lyon elleni edzőmeccsen még pályára lép, az lesz a búcsúmérkőzése.

„Amennyiben Bernáth Csaba érez magában annyit, hogy a DVSC-n belül a labdarúgásban dolgozzon, ehhez minden segítséget megadunk” – mondta Szima Gábor, a klub elnöke.

Ami Dombi Tibort illeti, a népszerű „Kicsi” hihetetlen sebességgel lett a lokisták egyik kedvence, pontosan olyan gyorsan, amint ahogy faképnél hagyja az őt lefogni igyekvő védőket.

Tízévesen kötött ki végleg a labdarúgás mellett, akkor igazolta le a Bocskai. Nyolcadikos korában bejárt a DSI-be, ahol Sidó Csaba igyekezett tökéletesíteni a technikai tudását. Tizenhét éves volt, amikor szerződtette a DVSC. Két esztendőt húzott le a második ligában, aztán 1993-ban Garamvölgyi Lajos vezetésével a piros-fehérek feljutottak az elitbe. Dombi tagja volt az 1999-ben Magyar Kupát nyert csapatnak, majd még abban az évben Frankfurtba igazolt. Egy év múlva visszatért pár hónapra Debrecenbe, majd a holland Utrecht csapatához vezetett az útja, de 2002 őszén ismét a cívisvárosban rúgta a bőrt, azóta sem hagyta el a DVSC-t.

Az olimpiai válogatott tagjaként ott volt 1996-ban az atlantai játékokon. Később 35-ször hívták meg a felnőttkeretbe.

„Nem készültem a visszavonulásra. Jött a lehetőség, hogy én lehetek a második csapat pályaedzője. Jólesett, hogy megkértek rá – fogalmazott Dombi Tibor. – Tudják a vezetők, a futball az életem, ezért hálás vagyok nekik, hogy megtalálták számomra a legmegfelelőbb megoldást.”

Szima Gábor elmondta, Dombi Tibor meghálálta a törődést és azt, hogy a klub gondoskodik róla.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.