Elbukott a juniorként wimbledoni bajnok Fucsovics

A magyar játékos az angol nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjének 3. körében kikapott német riválisától.

Deák
2014. 06. 19. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a világranglistán 191. magyar játékos 49 perc alatt bukta el a nyitószettet, majd a folytatás még izgalmasabban alakult: a 69 perces második felvonásban a 2010-ben junior wimbledoni bajnok Fucsovicsnak öt szettlabdája is volt, ám végül az ATP-rangsorban 219. riválisé lett a játszma. A rövidítést 18-16-ra nyerte Pütz. A nyíregyházi teniszező a folytatásban már nem tanúsított ilyen ellenállást, és 6:1-re bukta el a harmadik szettet.

Legutóbb 2003-ban szerepelt magyar teniszező férfi egyesben Grand Slam-főtáblán: akkor Sávolt Attila a Roland Garroson a selejtezőből indulva a harmadik fordulóig menetelt. Wimbledonban ugyancsak Sávolt volt az utolsó magyar főtáblás férfi játékos, 2002-ben a nyitóforduló jelentette számára a végállomást.

Wimbledoni torna, férfi egyes, selejtező, 3. forduló: Pütz (német)–Fucsovics 7:6 (7-3), 7:6 (18-16), 6:1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.