Elváltak Kaká és az AC Milan útjai

Közös megegyezéssel felbontotta szerződését Kaká, az AC Milan aranylabdás brazil futballistája.

TK
2014. 06. 30. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves játékmester 2003-ban szerződött a Milanhoz, amellyel bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert. 2009-ben 65 millió euróért megszerezte a Real Madrid, amellyel ugyan bajnoki címet is ünnepelhetett, de az ott töltött négy szezonban nem tudta megismételni az Olaszországban mutatott teljesítményét.

Tavaly nyáron visszatért a milánóiakhoz, de a csapattal együtt ő is gyengélkedett, szerződése ugyan még egy évig szólt volna, azonban egy záradék szerint, mivel a bajnokságban nyolcadik Milan nem harcolta ki az európai kupaindulást, távozhatott.

„Örülök, hogy újra az AC Milanban szerepelhettem ebben a szezonban. A Milan volt az otthonom sok-sok éven keresztül, és bízom benne, hogy az elmúlt hónapokban én is hozzátettem valamit a Rossonerik történetéhez. Nem fogom használni többet a 22-es számot, mert ez a szám a Milant jelenti nekem! Milan-rajongó vagyok és az is maradok örökre” – mondta a brazil labdarúgó az olasz csapat hivatalos Facebook-oldalának.

A 2007-ben a világ legjobb labdarúgójának választott Kaká hétfőn az Egyesült Államokba utazik, hogy aláírja szerződését az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Orlando City Soccer Clubbal. A középpályás a következő idény első felét még nevelőegyesületében, a brazil Sao Paulóban tölti kölcsönben, 2015 januárjától pedig a floridai klub színeiben szerepel.

Kaká a brazil válogatottban 87 mérkőzésen 29 gólt lőtt, 2002-ben világbajnoki címet szerzett a csapattal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.