Európa-bajnok-veréssel döntős a Benedek-legénység

A magyar férfivízilabda-válogatott bejutott a világliga dubaji szuperdöntőjének szombati fináléjába.

TK
2014. 06. 20. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A montenegróiak szereztek vezetést, ám Madaras duplájával sikerült fordítani, aztán még Tóth is betalált. Időt kért a rivális, és még az első negyed vége előtt szépített. A második felvonásban Brguljan egyenlített, azonban Angyal és Erdélyi is eredményes volt, így 5-3-mal várta a nagyszünetet a Benedek-csapat.

A montenegróiak innen még felálltak, Janovic ötméteresből egyenlített, majd Varga Dániel gyorsan végzett el egy szabaddobást, így a teljes védelmet meglepte, ezután pedig Hosnyánszky gondoskodott róla, hogy megint kétgólos legyen a vezetés.

Az ellenfél újból időt kért, de Erdélyi remek játékával sikerült tartani az előnyt, ráadásul 9-7-nél, négy és fél perccel a vége előtt Nagy büntetőt védett. Ezt követően Varga Dénes bebombázott ötméterese nyugtatóan hatott a magyarokra, a végén Klikovac pedig már csak kozmetikázni tudta az eredményt.

Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége a döntőben a szerb–ausztrál párharc győztesével találkozik közép-európai idő szerint szombat 16.30-kor.

Elődöntő (a viadal honlapja alapján):
Magyarország–Montenegró 10-8 (3-2, 2-1, 4-4, 1-1)
gól: Erdélyi 3, Madaras 2, Tóth 1, Angyal 1, Varga Dániel 1, Hosnyánszky 1, Varga Dénes 1, illetve Brguljan 2, Janovic 2, Cuckovic 1, Paskovic 1, Petrovic 1, Klikovac 1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.