Grosics halálán a FIFA elnöke is megindult

Grosics Gyula halála kapcsán Joseph Blatter, a FIFA elnöke is kinyilvánította részvétét.

BuL
2014. 06. 19. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a svájci sportvezető Csányi Sándor elnöknek címzett levelében egyebek között azt írta, „fájdalommal értesültem jó barátom, a 86-szoros válogatott Fekete Párduc, a legendás Aranycsapat kapusa haláláról”.

A FIFA első embere kitért arra is, hogy Grosics Gyula nagyságát jól érzékeltetik eredményei: 1953-ban azon hősök egyike volt, akik diadalt arattak a saját otthonukban 90 éve veretlen angolok ellen, 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnoki címet szerzett, illetve három világbajnokságon védte a magyar csapat kapuját, 1954-ben őt választották meg a vébé legjobb kapusának.

„A FIFA és a világ futballtársadalma nevében legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és mindenekelőtt Grosics Gyula családjának, barátainak és szeretteinek” – fogalmazott levelében Blatter.

Az Aranycsapat kapusa nyolcvannyolc éves korában, péntek délelőtt hunyt el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.