Kemény ellenfeleket kapott a Veszprém

A férfikézilabda-BL-ben a Veszprém nehéz ellenfeleket, míg a Szeged, valamint a női címvédő Győr kedvező csoportbeosztást kapott a sorsoláson.

KG
2014. 06. 27. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr a dán Viborggal, a horvát Lokomotiva Zagrebbel és a svéd Sävehoffal, a férfi BL-ben négyes döntős Veszprém a szlovén Celjével, az orosz Csehovval, a német Rhein-Neckar Löwennel, a macedón Vardar Szkopjéval és a francia Montpellier-vel, míg az EH-kupa-győztes Szeged a lengyel Kielce, a francia Dunkerque, a svájci Schaffhausen és a dán Aalborg csapatával, valamint egy selejtezőből érkező együttessel találkozik a csoportkörben.

Amennyiben az FTC női csapata továbbjut selejtezős csoportjából, akkor a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara (korábbi nevén Volgograd) és az osztrák Hypo NÖ vár rá.

A női BL-ben a csoportokból a legjobb három jut a kétszer hatcsapatos középdöntőbe, onnan négyen-négyen lépnek a negyeddöntőbe. A férfi-BL-ben a hatosokból négy-négy gárda kerül a nyolcaddöntőbe. Mindkét sorozatot négyes döntő zárja.

A csoport: Kiel (német), Metalurg Szkopje (macedón), HC Zagreb (horvát), La Rioja (spanyol), PSG (francia), az 1. selejtezőcsoport győztese
B csoport: Barcelona (spanyol), Kolding (dán), Alingsas (svéd), Wisla Plock (lengyel), Flensburg-Handewitt (német), a 3. selejtezőcsoport győztese
C csoport: MKB-MVM Veszprém, Celje (szlovén), Csehovszki Medvegyi (orosz), Rhein-Neckar Löwen (német), Vardar Szkopje (macedón), Montpellier (francia)
D csoport: Kielce (lengyel), Dunkerque (francia), Schaffhausen (svájci), Pick Szeged, Aalborg (dán), a 2. selejtezőcsoport győztese

a selejtező csoportbeosztása:
1. csoport: Breszt (fehérorosz), Targos Bevo (holland), Vojvodina Novi Sad (szerb), Tatran Presov (szlovák)
2. csoport: Motor Zaporizzsja (ukrán), Fasano (olasz), FC Porto (portugál), HC Hard (osztrák)
3. csoport: Constanta (román), Initia Hasselt (belga), Haslum (norvég), Besiktas (török)

Az elődöntők párosításai:
1. csoport:
Breszt–Targos Bevo
Novi Sad–Presov
2. csoport:
Zaporizzsja–Fasano
FC Porto–HC Hard
3. csoport:
Constanta–Hasselt
Haslum–Besiktas

A selejtező csoportok első helyezettjei a 24-es főtáblára jutnak. A második és harmadik helyezettek az EHF-kupa harmadik fordulójába, a negyedik helyezettek az EHF-kupa második fordulójába kerülnek át.

játéknapok:
selejtező: szeptember 6-7.
főtábla: szeptember 24-28., október 1-5., 8-12., 15-19., november 12-16., 19-23., 26-30., december 3-6., február 11-15., 18-22.
nyolcaddöntő: március 11-15. és 18-22.
negyeddöntő: április 8-12. és 15-19.
négyes döntő: május 30-31.

A csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Dinamo Szinara (orosz), Hypo NÖ (osztrák), az 1. selejtezőcsoport győztese
B csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Vardar Szkopje (macedón), a 2. selejtezőcsoport győztese
C csoport: Győri Audi ETO KC, Viborg HK (dán), Lokomotiva Zagreb (horvát), Sävehof (svéd)
D csoport: Larvik (norvég), Baia Mare (román), Metz (francia), Lublin (lengyel)

a selejtezőcsoportok beosztása:
1. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, HC Leipzig (német), HC Minszk (fehérorosz), Sercodak/Dalfsen (holland)
2. csoport: FC Midtjylland (dán), Byasen Trondheim (norvég), HC Podravka Koprivnica (horvát), Radnicki Kragujevac (szerb)

Az elődöntők párosításai:
1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Sercodak/Dalfsen
HC Leipzig – HC Minszk
2. csoport
FC Midtjylland – Radnicki Kragujevac
Byasen Trondheim – HC Podravka Koprivnica

A selejtező csoportok első helyezettjei a 16-os főtáblára jutnak. A második és harmadik helyezettek a KEK harmadik fordulójába, a negyedik helyezettek a KEK második fordulójába kerülnek át.

játéknapok:
selejtező: szeptember 20. és 21.
főtábla: október 17-19., 24-26., október 31.-november 2., 7-9., 14-16., 21-23.
középdöntő: január 30.-február 1., 6-8., 13-15., február 27.-március 1., 6-8., 13-15.
negyeddöntő: április 3-5. és 10-12.
négyes döntő: május 9-10.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.