Klicsko ellen is kijátszották a doppingkártyát

A lélektani hadviselés jegyében a bolgár kihívó, Kubrat Pulev szigorúbb ellenőrzésekre venné rá az ukránt.

Deák Zsigmond
2014. 06. 28. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 6-án mérkőzik meg egymással a nehézsúly jelenlegi legjobbja, Vlagyimir Klicsko és az IBF szervezet vonalán kötelező kihívó Kubrat Pulev. A két fél eheti sajtótájékoztatóján a világbajnok így méltatta a bolgár riválist: „Pulev természetesen a súlya, a magassága és a technikai tudása miatt is veszélyes bunyós. Emellett igen motiváltnak tűnik, megvert olyan bunyósokat is, akik magasabbak voltak nálam. A világbajnok után jelenleg ő a legjobb nehézsúlyú.\"

Az amatőrök és a profik között is Eb-címig jutott Pulev felvetette, hogy Klicskónak ugyanazokon a doppingteszteken kellene átmennie, mint amelyeken neki is. Az ukrán világbajnok a Német Ökölvívó Szövetség szabálykönyve által előírt szűréseknek veti alá magát, és mivel a mérkőzést a K2 Promotions (azaz Klicskóék cége) szervezi, hivatalosan más vizsgálatokra nem is kell sort keríteni. „Engem egy év alatt legalább hat alkalommal megvizsgálnak, hogy nem használok-e valami tiltott szert. Nagyon nem tartom fair dolognak, hogy Klicsko viszont nem csinálja meg ugyanazokat a teszteket, amiket én is. Ha nem fogadod el ezeket a vizsgálatokat, nem vagy egyenes ember.” Klicsko valószínűleg ezen a ponton kicsit megunta a témát és így zárta rövidre a beszélgetést: „Nos, ha ennyire nem akarsz bokszolni, nyugodtan otthon is maradhatsz.” Megnyugtatunk mindenkit: nem fog otthon maradni, pedig (mint videó összeállításunk is mutatja) tényleg a királykategória ura lesz az ellenfele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.