KSI-s pentatlonistáké a Decathlon félmilliója

A KSI öttusázói kapták a MOB, a Decathlon és az Utánpótlássport.hu által alapított „A hónap műhelye” díjat.

Ch. Gáll András
2014. 06. 27. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusi teljesítményükért átvették a KSI öttusázói a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utánpótlássport.hu által alapított „A hónap műhelye” díjat, valamint az ezzel járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt. Egyúttal a Vasas női röplabdaszakosztálya is megkapta a közönségszavazás nyertesének járó százezer forintos jutalmat.

Bizonyos szempontból történelmi pillanathoz ért „A hónap műhelye” díj – emlékeztette péntek délután a MOB székházában egybegyűlteket Siklós Erik, a szervezet marketing- és kommunikációs igazgatója. A korábbi tizenhat eredményhirdetéskor ugyanis még egyszer sem ünnepelhetett öttusaszakosztály. Ezúttal azonban a Földházi Zsófia nevével fémjelzett sportiskolások a legjobbnak bizonyultak a MOB, a Decathlon és az Utánpótlássport.hu májusi kiírásán.

Bruckner Gábor, a honlapot működtető MediaBook Kiadó vezetője reményét fejezte ki, hogy a másik szám, a tizenhárom nem hoz szerencsétlenséget a KSI-nek: a sportágak sorában ugyanis tizenharmadikként lett öttusarészleg a hónap legjobb utánpótlás-nevelő műhelye. Az eredmények azt mutatják, éppen ideje volt az elismerésnek. Földházi májusban megvédte junior-világbajnoki címét Lengyelországban, ráadásul a szakosztály többi sportolója is remekelt: Regős Gergely indulhat a nancsingi ifjúsági olimpián. Klubtársával, Bereczki Richárddal jelentős részt vállaltak a budapesti ifjúsági világbajnoki csapatbronzból is. (A szakosztály bemutatását szöveggel és videóval is megtalálja.)
A MOB képviseletében a Sport XXI. program vezetője, Pignitzky Dorottya emlékeztetett arra: a KSI tavaly ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját, s az alapítók között 1963-ban ott voltak az öttusázók is. Felhívta a figyelmet rá, hogy több világeseményt rendeznek még a nyáron (például felnőtt- és ifjúsági Európa-bajnokságot, a nancsingi ifjúsági játékokat), így az idén alighanem további KSI-sikereket is ünnepelhetünk. A kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, a szövetség főtitkára, Martinek János kiemelte: a KSI mindig is remek alapokat fektetett le, s jelenleg a legnagyobb budapesti bázisok egyikeként teszi ezt.

 

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezetője hozzátette: a londoni olimpián érmet szerző sportágak közül már csak a judo képviselői nem nyerték el „A hónap műhelye” díjat. A közönségszavazással kapcsolatban felelevenítette, hogy korábban – az eredeti szándék dacára – sokszor szomorú perceket szereztek a hoppon maradt győzteseknek, az idén bevezetett százezer forintos külön jutalommal azonban mindenki nyer. Aktuálisan a Vasas női röplabdaszakosztálya lett a „közönséggyőztes”, amelynek képviseletében Jókay Zoltán vezetőedző vette át az elismerést.

Takács Péter, a KSI szakosztályvezetője megköszönte, hogy ezúttal az ő nevük került fel az elegáns táblára. Tavaly már közel jártak a sikerhez, és örülnek, hogy most valóban a díjazottak közé kerültek. Elmondta: a nagyjából 130 versenyzővel két bázison kilenc edző dolgozik, a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően egyre jobb körülmények között.

A díjátadón több fiatal versenyző mellett ott volt a kétszeres junior világ- és egyszeres felnőtt-Európa-bajnok Földházi Zsófia is. A 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia ezüstérmesével kapcsolatban a legfrissebb és legfontosabb hír, hogy éppen péntek reggel kapott zöld utat: az elmúlt öt hétben ugyanis betegség, mononukleózis miatt hiányzott az edzésekről.
A felnőtt-világbajnokságon még van esélye az indulásra. Akárcsak a KSI-nek „Az év műhelye” díj elnyerésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.