Lauth a Bundesliga-arany mellé tenne egy NB I-est

Thomas Doll edző dicséri a Fradi keretét, Orosz Pál vezérigazgató csak a bajnoki címmel lenne elégedett.

Ch. Gáll András
2014. 06. 18. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg le nem játssza első tétmérkőzését a csapat, addig a legmerészebb tervek sem tűnnek alaptalannak, márpedig a Ferencváros esetében már igen hamar, július 3-án eljön az igazság pillanata. Ekkor lép pályára ugyanis első Európa-liga-összecsapásán a bajnoki bronzérmes zöld-fehér alakulat, de hogy ki ellen, az csak hétfőn derül ki.

„Hétfőn tartják Nyonban, az UEFA székhelyén a 2014–2015-ös európai kupaidény selejtezőinek sorsolását, s bár roppant szűkre szabták játékosaink vakációját, ennek csak örülnünk kell. Ez ugyanis azt jelenti, hogy kivívtuk a szereplés jogát a kontinentális porondon”, indította a Fradi tegnapi sajtótájékoztatóját Orosz Pál vezérigazgató. A csapat már kedden megkezdte a felkészülést az új szezonra, a várakozások hatalmasak, hiszen a pazar, új stadion kötelez. És a játékoskeret is, amelynek legújabb ékköve az ötszörös német válogatott Benjamin Lauth, aki az 1860 München együttesétől érkezett, nem is titkoltan korábbi hamburgi edzője, Thomas Doll kívánságára.

Lapunk kérdésére Orosz hangsúlyozta: fenntartja az egyik tévétársaságnak a minap tett kijelentését, a cél az előttünk álló idényben a bajnoki cím megszerzése, mert „a közönség és a stadion ezt érdemli meg”, továbbá a játékoskeret erre predesztinálja az együttest, s „az még erősödni is fog július 3-ig”.

A filigrán, kék szemű Lauth – akin a tavaly nagy dérrel-dúrral leszerződtetett holland NB II-es gólkirállyal, Jack Tuijppel ellentétben dekányi súlyfelesleg sincs – is a osztja a vezérigazgató optimizmusát.
„A Bundesligából van már egy bajnoki címem, 2007-ben szereztem a Stuttgarttal, szeretném egy magyar bajnoki aranyéremmel kiegészíteni a kollekciómat. És feltétlenül gólokkal akarok hozzájárulni a Fradi sikereihez. Mielőtt leszerződtem – kedd este írtuk alá a két évre szóló megállapodást –, részletesen informálódtam előző klubom, az 1860 München kapusától, Király Gábortól, Philipp Bönigtől, a Ferencváros német hátvédjétől, s természetesen régi-új edzőmtől, Thomas Dolltól. Mindenkitől csak a legjobbakat hallottam a Fradiról, az új stadion pedig egyenesen lenyűgöző.”

Thomas Doll vezetőedző elégedetten nyilatkozott az új igazolásokról. „Hat játékost szerződtettünk eddig, s Lauth és a svájci Stjepan Kukuruzovic mellett Michal Nalepa, Tomislav Havojic, Predrag Bosnjak és Nagy Dániel komoly erősítést jelent. A régiekkel és a vb-ről visszaérkező Muhamed Besiccsel együtt erős lesz a keretünk, de mindössze két hét áll rendelkezésünkre, hogy az első Európa-liga-meccsünkig felkészítsem a csapatot. Két hete még a záró vacsorán ültünk ugyanitt, van olyan válogatott játékosom, aki mindössze egy hét pihenőt kapott, például a szünetben megnősülő csapatkapitány, Gyömbér Gábor, de – ahogy vezérigazgatónk is említette – ennek örülni kell, mert csak a kupacsapatok vakációja ilyen szűkre szabott.”

S abban Orosz, Lauth és Doll is egyetértett, hogy jövő ilyenkor legszívesebben már a BL-selejtezőkre készülne a Fradi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.