Megvan Luis van Gaal első manchesteri igazolása

Kivásárolta magát a szerződéséből az Athletic Bilbao labdarúgócsapatánál Ander Herrera.

TK
2014. 06. 26. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baszk klub csütörtökön jelentette be, hogy visszautasította az angol együttes 36 millió eurós (csaknem 11 milliárd forintos) ajánlatát a spanyol középpályás játékjogáért. Ezután fizette ki Herrera az ezzel azonos kivásárlási összeget, amely sajtóhírek szerint egy záradék értelmében július 1-jén 40 millió euróra (mintegy 12,2 milliárd forintra) emelkedett volna.

Az Athletic Bilbao hivatalos honlapján megerősítette a kivásárlás tényét, valamint megköszönte Herrera hároméves szolgálatát és sikeres pályafutást kívánt a játékosnak, aki a 2013/14-es szezonban 33 bajnokin lépett pályára a negyedik helyen zárt együttesben és öt gólt szerzett. Az angolok bejelentették, hogy Herrera négyéves szerződést kötött a klubbal.

„Az álmom vált valóra azzal, hogy a Manchester Unitedbe szerződtem” – mondta a 24 éves középpályás, aki az együttes új vezetőedzőjének, a jelenleg a brazíliai világbajnokságon szereplő, Hollandiát irányító Luis van Gaalnak az első igazolása. A holland mester David Moyest váltja a legutóbbi bajnoki szezonban a csalódást keltő hetedik helyen zárt, és így az európai kupaszereplésről lemaradt manchesteri egyesületnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.