Megvannak a magyar válogatott csoportellenfelei

Az USA, Ausztrália és Kanada lesz a férfivízilabda-válogatott csoportellenfele a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében.

KG
2014. 06. 02. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyesek összetétele azután dőlt el, hogy vasárnap véget ért a kínai Sanghajban a világliga interkontinentális selejtezőtornája, amelyet – a FINA, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség beszámolója szerint – az amerikaiak nyertek meg a brazilok és az ausztrálok előtt. Világliga-finalista lett még a negyedik kínai és az ötödik kanadai csapat.

A dubaji világliga-viadalra Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese mellett már korábban kijutott az európai selejtezőkből a szerb és a montenegrói válogatott.

A sanghaji tornán a döntőben az Egyesült Államok 11-7-re verte Brazíliát, a bronzmeccsen Ausztrália 16-8-ra Kínát, míg az 5. helyért lebonyolított csatában Kanada 9-8-ra bizonyult jobbnak Kazahsztánnál.

A csoport: Brazília, Szerbia, Kína, Montenegró
B csoport: Egyesült Államok, MAGYARORSZÁG, Ausztrália, Kanada

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.