Mentőmellényt adnak éjszaka a hetvencentis vízbe

Szombaton rendezik meg a Budapesten a Mozgás Éjszakáját, tizenegy sportágat lehet kipróbálni.

FT
2014. 06. 26. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 28-án este 10 és másnap hajnali 4 óra között rendezik meg az első Mozgás Éjszakáját Budapesten. A rendezvény célja, hogy a mozgás élménnyé váljon mindenkinek. Az érdeklődők futhatnak és biciklizhetnek a kivilágított Andrássy úton, pingpongozhatnak, zumbázhatnak, salsázhatnak a Hősök terén, belekóstolhatnak a fitneszbe, tollaslabdázhatnak, kipróbálhatják a nordic walkingot, az éjszakai sárkányhajózást, valamint a kajak-kenu sportág szinte összes szakágát a Városligetben.

A Mozgás Éjszakája ingyenes rendezvény, regisztrálni viszont mindenképpen érdemes. A futáson és a bringatúrán csak azok vehetnek részt, akik előzetesen jelentkeztek. A csatlakozó uszodákba van belépődíj, kedvezményesen 350 forint a jegyek egységára.

A Csónakázótavon versenyzők és edzők, valamint Sydney olimpiai bajnoka, Pulai Imre segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a gyorsasági kajak-kenu, a sárkányhajózás, a rafting és a kajakpoló alapjaival. „Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az egész rendezvényt. A cél, hogy lendületet kapjanak az emberek a rendszeres testmozgáshoz, amire egyébként szerintem egyre nagyobb az igény mindenkiben. A kajak-kenu, azon kívül, hogy egy kőkemény versenysport, kiváló szabadidős tevékenység is egyben, ezt szeretnénk megmutatni az érdeklődőknek a Csónakázótónál a Mozgás Éjszakáján” – mondta el Pulai Imre a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hírlevelében.

A kajak-kenu programokon való részvételnek nem alapfeltétele az úszástudás, hiszen a tó vízmélysége csupán hetven centiméter. A szervezők ennek ellenére mindenki számára biztosítanak mentőmellényt, a vízen pedig mentőmotoros is lesz.

Ami a rendezvények alatt a tömegközlekedést illeti, június 28-án számozás nélküli buszok, vagyis különjáratok közlekednek majd, amelyek megállnak a Hősök terén, az Oktogonon és a Deák Ferenc téren. A járatok 15 perces sűrűséggel járnak hajnali kettőig. Ezután harmincpercenként indítják a különjáratokat. Az autóval érkező résztvevők számára az Ötvenhatosok terén ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.