Nem vonult vissza, szakágvezető az olimpiai bajnok

Athén aranyérmese, Igaly Diána szerint a sarlóspusztai koronglövő Eb-n több magyar döntős helyezés várható.

Deák Zsigmond
2014. 06. 16. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem sajnálja, hogy kihagyja a hazai rendezésű Európa-bajnokságot?
– Dehogynem, Eb-kről sokat tudnék mesélni, de magyarországiról sajnos semmit. Pedig a magyarok szurkolása engem mindig doppingolt, például az athéni olimpián is, szerintem több százan lehettek a háttérben, s hatalmas erőt adtak. Remélem, a mostani versenyzőink is hasonló lelki beállítottságúak, mint én, s segít nekik a hazai pálya. Úgy gondolom, ez az Eb jó lehetőség lesz a feltörekvő nemzedék, az utánpótlás előtt is a bizonyításra. Fájó, nehéz döntést hoztam azzal, hogy nem indulok, pedig még a felkészülést is elkezdtem. Ám harmincöt év versenyzés és sikerek után nem tehetem meg magammal szemben, hogy folytatódó lőtérgondjaim miatt, ebben az ellentmondásos helyzetben esetleg nem hozom ki magamból a maximumot.
– Jelenleg ön a koronglövők szakágvezetője, de hivatalosan versenyzőként sem vonult még vissza. Mikor dönt erről?
– Még nem akarok dönteni, csak akkor, ha valóban magam dönthetek, s nem leszek a körülmények fogságában. A szakágvezetésre tavaly novemberben kért fel Nagy György elnök úr, elkészítettem az edzésprogramot, és többek között a sportágfejlesztési támogatásnak is köszönhetően most végre folyamatosan az egész telet át lehetett dolgozni, sőt, februárban meleg égövi edzőtábor is zajlott Málagában.
– Látható ennek már a haszna?
– Nyilván nem csak ezért, de Bognár Ricsi országos csúcsot lőtt dupla trapban, Gerebics Roli Világkupa-versenyen lett negyedik, Pongrácz Bianka skeetben javított hazai rekordot az új szabályok szerint. Bízom benne, hogy az Eb-n is folytatódik ez a tendencia. Összesen tizennyolc magyar versenyző indul, közülük nyolcan bizonyítottak már nemzetközi és hazai szinten egyaránt, velük szemben az elvárás a döntőbe jutás, vagy annak a megközelítése. Ha meglövik a legjobbjukat, ez sikerül is.
– Kielégíti a szakágvezetés?
– Ezzel is rengeteg a munka, s csak erre az évre vállaltam, mert ebben is maximalista akarok lenni, s közben időt kell szakítani két lőtér működtetésére, a tanítványokra is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.