Néma főhajtás Grosics Gyula előtt

Grosics Gyuláról a Puskás Ferenc Stadion toronyépülete előtti centenáriumi emlékműnél lehet megemlékezni 17.30-kor.

2014. 06. 14. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ honlapján közölt információ szerint az egykori kiváló labdarúgó emléke előtt néma főhajtással, gyertyával vagy egy szál virággal bárki leróhatja kegyeletét a Puskás Ferenc Stadionban.

A fekete szerelése és ruganyossága után Fekete Párducnak nevezett korábbi kapus hosszú betegség után, életének 89. évében, pénteken hunyt el. Grosics Gyulát a Magyar Labdarúgó Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Olimpiai Bizottság és a főváros saját halottjának tekinti – írták.

Február elején ünnepeltük Gyula bácsi 88. születésnapját. Akkor még nem sejtettük, hogy az utolsót – olvassa el Ballai Attila cikkét!

 

„Grosics Gyula hatvan éven át hordozta élete keresztjét, az 1954-es világbajnokság döntőjének kínzó emlékét.” – nekrológ

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.