Németország–Ghána: mire jutottak a testvérek?

Szombaton összecsapott a két Boateng, német és ghánai színekben.

SzE
2014. 06. 22. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014-es futball-világbajnokságon másodszorra mérkőzhetett meg egymással a testvérpár Németország és Ghána színeiben. Először 2010-ben találkoztak mint a nemzeti válogatottak tagjai, Jérome a német, Kevin-Prince pedig az afrikai csapatban. Akkor a németek győzedelmeskedtek, Özil góljával.

Ahogy akkor, idén is a csoportmérkőzésekkor került össze a két válogatott. Ennek a meccsnek is komoly tétje volt, hiszen a németek továbbjutásuk biztosításáért, a ghánaiak pedig az életben maradásért léptek pályára. A papírforma nem igazolódott be, Joachim Löw erősebbnek ítélt csapata nem bírt afrikai ellenfelével, a fordulatos meccsen 2-2 lett a végeredmény.

De hogy állt mindehhez a két Boateng, akiknek testvérükkel is szembe kellett nézniük? A Boateng család ghánai származású, de Németországba költözött, az idősebbik fiú, a most 27 éves Kevin-Prince már itt született. Ő úgy döntött, inkább választja apja szülőföldjét, és a ghánai válogatott tagja lesz. A szombati meccs előtt azt mondta, olyan lesz a küzdelmük, akár az ókori Rómában – a nézők körbeállva nézik, hogy harcol egymással a két csapat. „Az tud majd győzni, aki többet akar, mi pedig a végsőkig fogunk küzdeni Németország ellen.”

Nos a meccset nézve, utólag elmondhatjuk, igaza volt, az afrikaiak valóban derekasan helytálltak, még a vezetést is meg tudták szerezni egy időre, a döntetlen pedig igazságos eredménye volt egy férfias küzdelemnek. A 25 éves Jérome, a német válogatott mellett döntő fiatalabb testvér némileg nyugodtabban nézett a hétvégi összecsapás elébe. „A világbajnokság speciális helyzet, nem tartanám helyesnek, ha kapcsolatban maradnánk. Németországgal vagyok, teljes mértékben az ottani feladatomra kell fókuszálnom” – nyilatkozta Löw együttesének kiemelkedő védője. A meccs előtti napokban tehát nem is találkoztak, és különben is kerülik a nem épp hálás témát.

Azonban ahogyan a Blikk is írja, a közös apától származó ghánai csatár és német védő jó viszonyt ápol, drukkolnak egymásnak, nem akarják, hogy a közös szenvedélyük álljon kettejük közé.

A büszke apa pedig a helyzet nyertese, hiszen bármelyikük nyer, ő örülhet. Egy kívánsága van csak, hogy fiai ne sérüljenek meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.