Prandelli és Hodgson is elégedett

A D csoport rangadóját követően az olasz és az angol válogatott kapitánya is elégedetten értékelte a látottakat.

KG
2014. 06. 15. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cesare Prandelli, a 2-1-re győző olaszok szakvezetője szerint beváltak a taktikai húzásai a meccsen, melyen az volt az elsődleges cél, hogy uralják a középpályát. „Nincsenek olyan erős és gyors futballistáink, mint az angoloknak, viszont nagyon technikás játékosainkkal ügyesen tartottuk a labdát” – mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy a cserék is folytatni tudták az addigi játékot. – „Nehéz mérkőzés volt, de kontroll alatt tudtuk tartani a középpályát.”

A szakember külön kiemelte, hogy tanítványainak nagyon figyelniük kellett arra, hogy riválisuk ne tudjon kontrázni, és ezt a feladatot is jó megoldották. Prandelli a körülményekre is kitért, őrültségnek nevezve, hogy a nagy melegben és hatalmas páratartalomban rendezett meccsen nem volt ivószünet.

Roy Hodgson, az angolok szakvezetője szintén csak dicsérni tudta labdarúgóit, és ugyan fájónak nevezte a vereséget, ám szerinte emelt fővel tudnak készülni a következő feladatokra. „Játékosaim mindent kiadtak magukból, ami bennük volt” – nyilatkozta a találkozót követően Hodgson. – Csapatként a mostani volt a legjobb teljesítmény kapitányságom alatt. Nagyon jó érzés tudni, hogy sok olyan labdarúgó áll a rendelkezésemre, akikkel a jövőben még jobbak lehetünk.”

A csoport másik meccsén meglepetésre Costa Rica 3-1-re legyőzte a Luis Suarezt nélkülöző, enerváltan játszó uruguayi együttest, ami azt is jelenti, hogy a következő körben esedékes Anglia–Uruguay-meccsen mindkét együttes győzelmi kényszer alatt futballozik majd.

„A mai eredmény már nem számít, mindenképpen le kell győznünk Uruguayt, és azt hiszem, erre képesek vagyunk” – tekintett már a jövőbe Steven Gerrard, az angolok csapatkapitánya.

A négy éve negyedik, három éve Copa Americát nyert urguayiak sikerkapitánya, Oscar Tabarez leforrázva nyilatkozott a sajtónak az 1-0-s vezetésről, összességében simán elveszített meccs után.

„Senki sem gondolta, hogy Hollandia kiüti a címvédő spanyolokat, mint ahogy azt sem, hogy Costa Rica legyőz bennünket, ám sajnos ez történt. Egy ilyen meccsen minden a játékosok mentalitásán múlik” – kesergett Tabarez, hozzátéve, hogy Suarez minden bizonnyal pályára lép majd csütörtökön Anglia ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.