Rejtélyes visszalépés a Tour de France-on

A 2012-es bajnok Bradley Wiggins a korábbi tervekkel ellentétben mégsem indul a jövő hét szombaton kezdődő Tour de France-on.

BuL
2014. 06. 27. 14:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sky csapat pénteken jelentette be, hogy a Leedsből rajtoló háromhetes viadalon a címvédő Chris Froome lesz az első számú versenyzője, míg fő segítője az ausztrál Richie Porte.

Wiggins ugyan csütörtökön megnyerte a brit időfutam-bajnokságot, még sincs számára hely a Tour-csapatban. Az istálló vezetése nem akar kockáztatni: a két sztár közismerten rossz viszonyban van, így tartani lehet attól, hogy ez az eredményesség rovására menne a világ legjelentősebb körversenyén.

Az olimpiai bajnok Wiggins korábban úgy foglalt állást, hogy 2015-től már nem kíván országúton szerepelni, visszatér a pálya szakághoz, mert abban szeretne ismét a csúcsra jutni a riói olimpián.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.