Szemsérülés segítette Eb-címvédéshez az öreget

Petrányi Zoltán vasárnap este kihívója sérülése után technikai döntéssel védte meg nehézsúlyú bokszcímeit.

Deák
2014. 06. 15. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A papírformának megfelelően ismét megvédte nehézsúlyú magyar bajnoki és UBO kontinensbajnoki címét Petrányi Zoltán. Az örökifjú, bokszberkekben csak Csepiként ismert, 48 éves öklöző a vasárnap esti, Budapesten megrendezett 5. Gentlemen Fight Club-gálán csapott össze aktuális kihívójával, Csomor Andrással. A 12 menetre kiírt találkozót a nyitógongtól a rutinosabb Petrányi irányította, 22 esztendővel fiatalabb riválisának csak rövidebb felvillanásai voltak. A mérkőzésre sajnos nagyon gyorsan rányomta a bélyegét egy váratlan sérülés: a 4. felvonás közepén a két öklöző feje összekoccant, Csomor bal szemöldöke csúnyán szétnyílt, Dőry Miklós mérkőzésvezető szerint a felrepedő szemöldökű bunyós kezdeményezte az ominózus fejelést.

Az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatot követően tovább folytatódott a küzdelem, de egyértelműnek tűnt, hogy sokáig nem lehet halasztani a befejezést. A szünetig hátralévő másfél percben Csomor (érezve, hogy súlyos a sérülése) megpróbálta dűlőre vinni a dolgot, de nem tudta le-, vagy kiütni Petrányit. Az egyperces pauza alatt ellátták Csomor szemét, de a ringorvos javaslatára Dőry véget vetett az összecsapásnak, amelyet lepontoztak (technikai döntés). A lapok összesítése után nem született meglepetés, ugyanis mindhárom döntnök Petrányit látta jobbnak, aki ezzel megvédte címeit, rekordját pedig 51 győzelem (ebből 15 ko/tko), 20 vereség, 0 döntetlenre javította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.