Sztárokat igazolt a NY City FC

Frank Lampard és David Villa Amerikában lesznek csapattársak.

2014. 06. 02. 20:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokságra készülő, 103-szoros válogatott angol középpályás 2001-ben érkezett a városi rivális West Ham Unitedtől a Chelsea-hez, amelyben 209 gólt szerzett, ezzel csúcstartó a londoni klubnál. „Bármilyen új kihívás is vár rám, mindig közöttetek leszek és a Chelsea-t a szívemben őrzöm” – üzente közleményben a szurkolóknak. Hozzátette, hogy még illő módon el szeretne búcsúzni a klubtól.

Lampardot, aki június 20-án lesz 36 éves, az észak-amerikai profiligához (MLS) jövőre újoncként csatlakozó New York City FC-vel „hozták hírbe”. Lampard három Premier League-et, négy FA Kupát és két Ligakupát nyert a Chelsea-vel, amellyel egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a legjobbnak bizonyult.

„Amikor ehhez a nagyszerű klubhoz kerültem, nem gondoltam volna, hogy ennyi mérkőzést lesz szerencsém játszani, és ennyi sikerben osztozhatom” – üzente a futballista, aki megköszönte a korábbi klubelnöknek, Ken Bates-nek, hogy annak idején szerződtette őt, illetve Roman Abramovicsnak, a Chelsea jelenlegi tulajdonosának, hogy megmentette a csapatot és magasabbra juttatta a klubot.

A Manchester City futballklub és a New York Yankees baseballklub által tavaly alapított New York City FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását David Villa, a spanyolok világ- és Európa-bajnok csatára is. A spanyol válogatottal a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai vb-re készülő csatár a legutóbbi bajnoki szezonban 13 gólt szerzett, az Atlético Madriddal megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig döntőbe jutott. Korábban a Real Zaragozában, a Valenciában és az FC Barcelonában szerepelt, utóbbival BL-t is nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.