Vargával és Jovanoviccsal erősödik a DVSC

És további játékosok érkezése is várható a bajnoknál.

WL
2014. 06. 17. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök hozzátette, hogy további erősítésekre is készülnek: három posztra keresnek játékost, gyors védőre, középpályásra és csatárra is szükségük lenne.

Szima Gábor bejelentette azt is, hogy Bernáth Csaba befejezi aktív pályafutását, Dombi Tibor pedig a Debrecen második csapatának játékos-edzője lesz, de elképzelhető, hogy pályára lép az első csapatban is.

Bernáth Csaba a sajtótájékoztatón elmondta: nehezen hozta meg a döntést a visszavonulásról, de szinte mindent elért, amit szeretett volna. Játszott a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, sokszoros bajnok, és egyedüliként a csapatból 1996 óta minden sikernek részese volt. A 35 éves játékos 301 mérkőzésen szerepelt a DVSC-ben.

„Ez az életem” – jelentette ki Dombi Tibor, örömmel fogadva klubja ajánlatát, hogy játékos-edzőként folytathatja a munkát a DVSC-nél.

Varga József, a kölcsönben másfél évig Angliában futballozó középpályás, aki a Middlesbrough színeiben 34 mérkőzésen lépett pályára, azt mondta: „tudom, hogy erős a keret, nincs bérelt hely, de mindent megteszek, hogy ismét pályára léphessek a Lokiban”.

A szerb Aleksandar Jovanovic „trófeákat gyűjteni” érkezett Debrecenbe a Ferencvárostól. Úgy véli, új csapata „tudja, hogyan kell győzni, trófeákat gyűjteni” és ennek szeretne részese lenni.

A további csapaterősítéssel kapcsolatban Szima Gábor megerősítette, hogy optimális esetben egy hátvédet, egy középpályást és egy csatárt szeretnének a csapathoz hozni, de mint megjegyezte, „a jelenlegi anyagi helyzetben ebbe a keretbe meghatározó játékost szerződtetni nagyon nehéz”. Ugyanakkor az elnök szerint – ellentétben az egy évvel korábbi helyezettel – most nincs szerződtetési kényszer a klubnál, a jelenlegi keret erős, Szima bízik abban, hogy ez a játékosállomány sikeres lehet.

Kondás Elemér vezetőedző közölte: kedden megkezdték a felkészülést, szombaton Tiszaújvárosban bemutató mérkőzést játszanak, a jövő héten pedig edzőtáborba mennek Balmazújvárosba. Megjegyezte, hogy 2009-ben is Balmazújvárosban edzőtáboroztak, amikor BL-csoportkörbe jutott a csapat.

A következő hetek programját ismertetve elmondta, a július 5-ei, francia Olympique Lyon elleni felkészülési mérkőzésre már kaphatók a jegyek, egy nappal később a Nyíregyházát fogadják az Oláh Gábor utcai stadionban, július 11-én Szuperkupa-döntőt vívnak a Puskás Ferenc Stadionban, július 12-én pedig a székely válogatottal játszanak Debrecenben, illetve várják a június 23-ai BL-sorsolást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.