Végső búcsút vesznek Grosics Gyulától

A Szent István-bazilikában temetik el az Aranycsapat legendás kapusát.

MNO
2014. 06. 30. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi tájékoztatása szerint a Fekete Párduc barátai, tisztelői és a szurkolók 12.00 és 13.45 között róhatják le kegyeletüket a ravatalnál. A 14 órakor kezdődő temetési szertartás után Grosics Gyulát a Szent István-bazilika altemplomában, szűk családi körben helyezik végső nyugalomra. A klasszis porait közvetlenül Puskás Ferenc urnája mellé helyezik el.

A temetést 13.50-től a Duna Televízió élőben közvetíti.

Július elsején, kedden 16 órától a Szent István-bazilikában engesztelő szentmisét mutat be Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök Grosics Gyula lelki üdvéért.

Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója június 13-án, nyolcvannyolc éves korában hunyt el. A futballista Dorogon kezdte pályafutását, majd a MATEOSZ, a Bp. Honvéd és a Tatabánya csapatában szerepelt. A magyar válogatott kapuját 86 alkalommal őrizte, 1954-ben világbajnoki ezüstérmet nyert, 1952-ben Helsinkiben pedig olimpiai bajnoki címet szerzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.