Vízi oktatóműsort tartottak pólósaink Dubajban

Benedekék sorra takarítják el útjukból az ellenfeleket a Világligában. Ezúttal Kanada volt az áldozat.

GB
2014. 06. 17. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepetést csak a találkozó eleje jelentett, amikor a kanadaiak jutottak vezetéshez. Benedek Tibor világbajnoki címvédő együtteséből Szivós Márton igen hamar válaszolt, viszont az első negyedben több találat már nem esett.

A második nyolc percben aztán – derült ki a vlv.hu helyszíni tudósításából – beindult a magyar góltermelés: előbb Vámos Márton bal keze villant, majd a szintén balkezes, kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert volt eredményes, a nagyszünet előtt kevéssel pedig az ötkarikás aranyérmes, vb-első Varga Dénes jelentkezett be parádés ejtéssel (4-1).

A harmadik játékrészben Erdélyi Balázs megúszásgóljával lett 5-1, utána pedig – kanadai szépítést követően – Varga Dénes újabb két találatával 7-2-re „szaladt el” a magyar csapat.

A befejező negyedet 7-3-as állásnál kezdték a felek, de Vámos gyorsan „átírta” az eredményjelzőt (8-3). A folytatásban a kanadaiak büntetőt rontottak, míg a Benedek-csapatból a vb-győztes Gór-Nagy Miklós, bő másfél perccel a vége előtt pedig az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert is bevette az ellenfél kapuját, kialakítva a könnyed sikert tükröző 10-3-as végeredményt.

A záró csoportkörben szerdán 12.30-tól az Egyesült Államok válogatottjával száll vízbe a magyar csapat.

Az első etapot, amelyből mindenki továbblép, a folytatásban az egyenes kieséses szakasz követi, amikor is a keresztbejátszásos rendszerben a négyesek első helyezettjei a másik kvartett negyedikjeivel, a másodikként végzettek pedig a harmadikokkal csapnak össze. A négy nyertes kerül az elődöntőbe, a vesztesek az 5–8. pozícióért játszanak tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.