200 méteren egyből döntőben

A kajakos Kozák Danuta és a Kárász Anna – Vad Ninetta duó egyenes ágon döntőbe jutott.

2014. 07. 12. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként Tótka Sándor nagyszerű versenyzésének tapsolhatott a maroknyi magyar tábor, a Kőrös Kajak ifjúsági olimpiai bajnoka megnyerte futamát úgy, hogy többek között a világbajnok és címvédő svéd Petter Öströmöt is maga mögé utasította. Ez volt az egyetlen szám délelőtt, amelyben még győzelemmel sem lehetett egyből a döntőbe kerülni, így Tótka vasárnap reggel újra vízre száll, akkor már a legjobb kilenc közé jutás lesz a tét.

A többi egyes számban, valamint férfi-K–2-ben az első helyezett egyből döntős lehetett. A kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta élt is a lehetőséggel, a rajt után összeszedett hátrányát ledolgozva megnyerte előfutamát, és így már ebben a számban is készülhet a fináléra. A kenus Lantos Ádámnak és a Molnár Péter – Bán Kristóf kajakos duónak ugyanakkor nem sikerült az első helyen befutnia, előbbi negyedik, utóbbi harmadik lett, így rájuk a középdöntő vár vasárnap reggel.

Női K–2-ben az első három helyezés ért finálét, de a Kárász–Vad kettős semmit nem bízott a véletlenre, szinte rajt-cél győzelmet aratva került egyből a legjobbak közé.

Férfi-kenukettesben és női kenuegyesben éppen egy döntőnyi egység nevezett a legrövidebb távon, így a Lantos Ádám – Nagy Péter duónak, valamint Lakatos Zsanettnek nem kellett vízre szállnia az előcsatározások során.

Szombat délután már döntők következnek az Eb-n: a nyolc 1000 méteres számban és a női K–4 500 méteren. A finálék közül hétben lesz magyar hajó. Rajt 16.35-kor.

később:
1000 m-es és női K–4 500 m-es döntők 16.35

vasárnap:
200 m-es középfutamok 9.00
200 m-es döntők 11.50
500 m-es és férfi-K–4-es 1000 m-es döntők 15.00
5000 m-es döntők 17.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.