A 93. percben szerzett előnyt a Diósgyőr az El-ben

A Ferencváros után a miskolciak is alaposan megszenvedtek máltai ellenfelükkel. Egygólos fórral utaznak a visszavágóra.

GB
2014. 07. 03. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diósgyőr azért szerepelhet az El selejtezőjében, mert második lett a Magyar Kupában, a győztes Újpest pedig a licencjog bajnokság közbeni átruházása miatt nem kapott indulási engedélyt.

Az első percekben a máltai együttes majdnem meglepte vendéglátóját: egy szöglet után Muscat csukafejesből a keresztlécet találta el. Ezután ha lassan is, de magára talált a Diósgyőr, és valamivel több mint tíz perccel a félidő vége előtt egy szép támadás végén megszerezte a vezetést. A hazaiak öröme csupán két percig tartott, mivel a Birkirkara egy hatalmas szabadrúgásgóllal egyenlített. A szünetre is 1-1-es állásnál vonultak öltözőbe a felek.

Fordulás után azonnal megfogyatkoztak a máltaiak, gólszerzőjük, Bissi megkapta a második sárga lapját és az azzal járó pirosat is. A Diósgyőr igyekezett gólra váltani a létszámfölényt, de ez számos kihagyott helyzet után csak kevéssel a lefújás előtt sikerült neki.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Diósgyőri VTK – Birkirkara 2-1 (1-1)
Debrecen, 6000 néző, v.: Villamayor (andorrai)
gólszerzők: Barczi (34.), Bacsa (93.), illetve Bissi (36.)
kiállítva: Bissi (46.)
sárga lap: Okuka (76.), illetve Bissi (19., 46.), Moreno (77.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.