A Chelsea veteránja marad Londonban

Mark Schwarzer hosszabbított a kékekkel, Adam Lallanát pedig megvette a Liverpool.

GB
2014. 07. 01. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrál hálóőrt tavaly ingyen szerezte meg a londoni klub, miután lejárt a szerződése a Fulhamnél. A Chelsea-nél bizonyított a legutóbbi szezonban, melynek során 12 mérkőzésen volt kezdő a sérült Petr Cech helyén, s megbízhatóan teljesített.

Schwarzer – aki tavaly novemberben vonult vissza a válogatottól – 1996-ban a német Kaiserslauterntől szerződött Angliába, ahol a Chelsea-t és a Fulhamet megelőzően a Middlesbrough-ban és Bradfordban védett.

Az elmúlt szezonban bajnoki ezüstérmes Liverpool labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Adam Lallana, aki az angol válogatottal a csoportkör után búcsúzott a brazíliai világbajnokságon. A 26 éves szélsőért sajtóhírek szerint 25 millió fontot (9,67 milliárd forint) fizetett a klub a Southamptonnak.

„Nagy lépés ez számomra, a Liverpool komoly tradíciókkal rendelkező egyesület, alig várom, hogy együtt írjuk tovább a klub történelmét” – mondta Lallana, aki 235 bajnokin játszott a Southampton színeiben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.